Valaki le tudná nekem írni köznyelven, hogy milyen emberre mondják hogy liberális? Mit takar ez a kifejezés ha egy hétköznapi emberre mondják?
Nem ítélkezik elhamarkodottan, félinformációkból nem tételezi fel, hogy XY jó vagy rossz ember.
Ha például hírét veszi, hogy XY agyonverte a szomszédját, nem ítéli el automatikusan, hanem elképzelhetőnek tart olyan szituációkat, körülményeket, amelyek racionálisan megmagyarázhatják XY cselekedetét.
OFF: Szomorú, hogy vannak, akik még erre a kérdésre is politikai alapon válaszolnak. Pedig a napnál is világosabb a kérdés: hétköznapi értelemben mit jelent az, hogy valaki liberális természetű? Nem a Politika kategóriában van, és nincs is semmi köze a politikához.
Tőlem például távol áll a politikai konzervativizmus, de tudom magamról, hogy hétköznapi emberként sok mindenben régimódi (konzervatív) vagyok. Ugyanígy egy politikailag jobboldali embernek is lehetnek liberális tulajdonságai.
Szóval a két dolog, a szó politikai és hétköznapi értelme, nagyon nem ugyanaz!
Egyébként nagyon jó a kérdés, és örülök, hogy végre valaki megpróbál rávilágítani arra, hogy eredendően mit jelent a liberális emberi természet.
Köszi utolsó (meg persze a többieknek is)
Igazából annyi sok pozitív dolog van a szó mögött, hogy nem is értem miért tud szitokszóvá válni. De akkor ha minden igaz, akkor itt két ugyanúgy írt és ejtett szóval van dolgunk. Egy politikai és egy hétköznapi. Jól értem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!