Szerintetek van értelme a hétköznapi életben a "valaki letett valamit az asztalra" kifejezésnek?
"valaki elért valamit az életében, és ezért tisztelni kellene"
.
Ez a jelentése, így használd!
Szerintem semmi. Aki ténylegesen értékes ember, annak nem kell ezzel a kifejezéssel bizonygatnia. Soha életemben nem hallottam ezt olyan embertől/ről, aki ténylegesen valami kimagaslót ért volna el az életében. Azokkal az emberekkel akik ezt az érvet próbálják használni nem érdemes foglalkozni.
Vagy csak én vagyok túl szigorú és nem tudom értékelni eléggé mások teljesítményét.
Igen, van értelme.
Nagyon is.
Nem kritizálni kell azokat akik dolgoznak, vagy sikerül beindítaniuk 1 saját vállalkozást hanem példát venni róluk, nem pedig irigykedni rájuk h neki milyen jó, de azt már nem akarja senki se tudni h mennyit kell ezért dolgozni akár heti 7 nap is ha úgy adódik és nem laza 8 órácskába naponta hanem megesik h akár a duplájába is. De aki még soha semmit nem tett le az asztalra az ezt úgysem érti.
Szerintem ez annyira butaság.
Miért kellene más embernek megítélni,hogy ki mit "tett le az asztalra" és emiatt ki tisztelendő?
Anyukám szerint a diploma mindig is többet ért a szakmánál. Én OKJ-n tanultam és elértem a célomat;van munkám,amit szeretek és nem szűkölködöm anyagilag.
Anyu szerint a mai napig "nem tettem le semmit",mert nem vagyok diplomás.
Szerintem mindenki maga döntse el,hogy mit akar elérni. Nyilván szép dolog a tisztelet és elismerés mások iránt,de én attól nem érzem magam kevesebbnek,mert nem azok az életcéljaim,mint akárki másnak és nem kellene ráhúzni senkire egy sémát,hogy csak az vitte valamire,aki vállalkozást vezet,egyetemen tanult stb.
Általában ilyen dolgokkal kapcsolatban hallom ezt a mondást és próbálják ledegradálni a másik személyt vele.
8#
szerintem ezek alapján már letettél valamit, az meg h anyukádat csak az érdekli h van e diplomád az más kérdés, de h diploma nélkül nem lehet valaki sikeres, vagy nem érheti el a céljait azzal nem értek egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!