Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit csináltok, ha látjátok,...

Mit csináltok, ha látjátok, hogy a járdán nem húzódnak le a szembejövők?

Figyelt kérdés

Engem annyira frusztrál, hogy sokszor a járdárol is le kell lépnünk az ilyen taplók miatt, mert egy centit nem megy arrébb.

Ma is volt egy hasonló estünk, nekünk kellett lelepni a járdárol (egymás után mentünk) a lányommal, de a szembe jövők semmit sem moccannak.

2020. szept. 26. 21:51
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Látom nem érted a lényeget. De nem baj. Köszönöm a válaszokat, joejt mindenkinek.
2020. szept. 27. 00:12
 22/33 anonim ***** válasza:
72%

Velem is állandóan ez volt, mindig én léptem le a dzsuvába, mindig az én társaságom sorol be egymás mögé, a szembe jövők meg széttehénkedik az utat.

Úgy oldottam meg, hogy nem lefele nézek és görnyedten megyek, hanem hiába vagyok alacsony, kihúzom magam teljesen és felemelem a fejem. Meglepő, de ilyenkor kikerülnek.

2020. szept. 27. 00:13
 23/33 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező, te hol laksz?

Én ui. Győrben élek, és itt nincs ebből konfliktusom. Viszont egyetem miatt évekig Bp-en éltem, és ott ez volt az általános. Rengeteg mérgelődés és néhány ütközés után a következő taktikát alakítottam ki.

Ha láttam, hogy bunkókám a legkevésbé sem hajlandó a járda felén elférni (mikor simán megtehetné), akkor vele szembe húzódtam, és amikor közel értem, ott megálltam. Tehát neki nem mentem. Viszont ő csak úgy tudott továbbhaladni, ha kikerül. Álló embert nem tarolnak le még Bp-en sem. Ugyanezt csináltam, ha járműről leszálltam, és az ajtó elé álltak a felszállók. Megálltam a jármű közvetlen közelében, ezzel elzártam előlük az utat a felszálláshoz. És vártam, mikor lépnek arrébb. Előbb-utóbb leesett nekik a tantusz, hogy ha nem akarják a járatot elszalasztani, utat kéne adniuk nekem.

Azért örülök, hogy visszajöttem, és nem kell így viselkednem. Ha esetleg ma már nem így viselkednek Bp-en sem, annak őszintén örülök.

2020. szept. 27. 00:50
 24/33 A kérdező kommentje:
Budapesti tortenet, igen... 😣
2020. szept. 27. 00:52
 25/33 A kérdező kommentje:
Jó az utolsó két válasz is, kipróbàlom. Köszönöm.
2020. szept. 27. 00:53
 26/33 anonim ***** válasza:
74%

Én lehúzódom, DE csak kicsit, ha látom, hogy a másik egyáltalán nem. Így elmondhatom, hogy ha ő is csak egy kicsit lehúzódott volna, mint én, simán elfértünk volna, így meg a vállam beleütközik az övébe, ez van.

Egyébként Budapesten ez azért nem olyan ritka, sajnos sok bunkó van.

Múltkor egy vérmami jött a kb. 7 éves gyerekével és úgy gondolták, hogy majd én lelépek az úttestre. Hát nem léptem le és a gyereket megsuhintotta a sporttáskám. Az anyja meg nekiállt szidni, hogy mit képzelek, menjek le, nem majd egy gyerektől várom ezt "ba.dmeg". Vissza is szóltam, hogy talán itt az idő, hogy megtanítsd közlekedni, meg a jó modorra is "ba.dmeg".

2020. szept. 27. 01:02
 27/33 anonim ***** válasza:
85%
Egyszer olvastam, hogy ha nem nézel a másikra, hanem csak előre, amerre menni akarsz, akkor kikerülnek. Nem tudom mi ennek az oka, de tényleg működik.
2020. szept. 27. 07:50
 28/33 anonim ***** válasza:
5%
Én még életemben meg sem figyeltem az ilyet, fogalmam sincs hogy más le szokott e húzódni. Irigyellek, hogy ez a legnagyobb problémád.
2020. szept. 27. 08:37
 29/33 Barackoshányás ***** válasza:
15%
Ezt eléggé túlreagálod. Én is mindig kikerülök másokat, de nem gondolom, hogy ez akkora tragédia lenne
2020. szept. 27. 08:38
 30/33 anonim ***** válasza:
41%
Én nyugat európában laktam olyan helyen ahol elég vékonyak a járdák és mindenki elvárja hogy lelépjen a másik, én nő vagyok de a férfiak simán leszorítottak (fehér emberek) és nem egyszer nagyon oda kellett figyelnem, hogy ne lőkjenek az autó elé, mert elvárnák hogy lelépjen az ember az autó elé is csak mert ŐK jönnek. És főleg férfiak csinálták ezt, nulla udvariasság volt. Undorító. Azóta vagyok háklis erre.
2020. szept. 27. 08:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!