Számotokra mik a külső/belső jelei annak, ha valaki gazdag?
Több olyan nagyon gazdag vállalkozót is ismerek, akit ha csak úgy látsz az utcán, meg nem mondanád, hogy az. Sőt. Van köztük olyan, aki még a száz éves nyomógombos telefonját nyúzza és a kedvenc ruhadarabja egy kockás favágó stílusú ing. :D
A munkámból kifolyólag pedig akaratlanul is látom, hogy a helyi milliomos negyedben egy-egy új házat mennyi hitel terhel.
Szóval én külsőségek alapján nem ítélnék. Beszélgetés alapján nyilván ha elmondja, hogy mivel foglalkozik, milyen projektekben vesz részt, stb., akkor sejthető, hogy az illetőnek nem kopik fel az álla.
Azt látom, hogy akinek van pénze az alapvetően nem a márkával meg árral villog, csak viseli a dolgokat. Ugyanez a tárgyi eszközökkel, nyilván egy jó autó, telefon ami extra arról tud beszélni, de sokkal inkább eszközök számára.
Mellette akinek van pénze azt látom sokkal kevésbé panaszkodik, meg másról panaszkodnak, nyilván nem az alapvető anyagiakról.
A környezetemben a tapasztalat az, hogy két véglet van. Van aki kérkedik vele, konkrétan a millióival legyezi magát (szerinte poén), aztán aki autó/motor/hajóbuzï, ismertem egy hajléktalant, aki milliomos lett, azóta megint hajléktalan, na olyan magas ló nincs is, amin ő ült. És van a másik véglet, akikről ember meg nem mondaná, hogy fullon van a bankszámla, kannásbor, csövesbicikli, zacskósleves.
Szerintem ez általánosságban igaz, akinek annyi a lóvéja, hogy már szinte nem tudja, de ő kereste meg, az szolidabban él, mint akinek az ölébe potyog és semmit se tett érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!