Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire tartjátok intelligens...

Mennyire tartjátok intelligensnek saját magatokat?

Figyelt kérdés
Elsősorban nem műveltségre célzok, inkább józan paraszti észre, jó érvelési készségre, logikus gondolkodásra, mély beszélgetések folytatására való alkalmasságra, ilyesmire. Ha belevisztek egy kis szubjektivitást a fogalom értelmezésébe, az nem baj, nem is tudnám elkerülni, úgyhogy légyszi, hagyjuk most a szokásos "nincs is olyan, hogy intelligencia, mindenki számára mást jelent" típusú kommenteket.

2020. szept. 24. 17:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mit veszek átlagnak.

Egyetemista évfolyamtársaimhoz képest egyenesen hülyének éreztem magam. Viszont szakmán belül meg átlagon felettinek. Nem túlzottan, de azért van sütnivalóm.

Néha úgy érzem, intelligenciaszinten aluli megnyilvánulásaim vannak, de összességében meg sokszor érzem azt, hogy sokkal jobb lenne "hülyének" lenni és nem ilyen nehezen, túlagyalva venni az akadályokat.

2020. szept. 24. 18:59
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem érzem magam okosnak. Igyekszem logikusan végiggondolni a dolgaimat. A mensa.hu tesztje azt írja,hogy az eredményem 125 feletti, a pontos értékre speciális tesztet kell kitölteni,de csak Budapesten vagy Debrecenben vagy Győrben írnak teszteket. Nekem meg az nagyon távol van...
2020. szept. 24. 20:58
 13/24 anonim ***** válasza:
76%
Nyugalom. A MENSA alaptesztje mindenkinek hasonló adatot ad. :)
2020. szept. 24. 21:23
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Átlagosnak tartom magam. Viszont egyre gyakrabban és egyre több embertől hallom, hogy mennyire intelligens vagyok. Legyen igazuk. :D
2020. szept. 24. 22:11
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Látod,látod...

egyre több a hazugság a világban!

XD

2020. szept. 24. 22:15
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Mo-n mindenki qvára okos, nem tudtad?
2020. okt. 25. 17:47
 17/24 anonim ***** válasza:
76%
Nem értem a kérdést. 😜😜
2020. okt. 25. 18:49
 18/24 anonim ***** válasza:
50%

Egyéb kategóriába sorolom magamat: 130-as IQ-val kb. középérték vagyok, egyetemi diplomát szereztem, és a hivatásomban dolgozom, de ha ma lennék gyermek, tutira SNI besorolásba kerülnék szerintem. Vagy legalábbis min. BTM-be. Sokszor érzem magam unintelligensnek, még ha vannak területek, amik nekem természetesek, más meg nem lenne képes rá - de ez fordítva is igaz, ami másnak egyszerű, az nekem szívás.

Szerintem mindez nem gond, ha az ember képes felmérni a képességeit és végességeit, és talál rá megoldást. Én találtam.

2020. okt. 26. 19:21
 19/24 anonim ***** válasza:
villamosmérnöki dolgokra, programozásra, könyvelésre nem lennék képes, de a logikai, analitikus képességem szerintem bőven átlag fölötti, ez munkában is kijön. nagyon gyorsan kapcsolok, a finomabb vicceket, iróniát is gond nélkül értem, szövegértésem, nyelvi képességeim nagyon fejlettek. A hétköznapok akadályait is veszem, bár nem azt mondom, hogy mindig dalolva :P
2020. okt. 26. 19:59
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
130 az nem középérték, akkor nem itt tartana az emberiség. Úgy határozták meg az IQ skálát, elég logikusan, hogy 100 legyen a középérték.
2020. okt. 26. 20:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!