Aki nem olvas az műveletlen?
Nincs direkt összefüggés.
Én az összes olyan embert műveletlennek tartok, akik olvasnak. Rosszakat olvasnak...
nem.
először intelligencia és a műveltség 2 teljesen különböző dolog. tájékozott akkor is lehetsz, ha „csak” neten olvasol. azon meg vitázhatnánk, ki számít műveltnek, illetve mi a hasznos tudás.
A könyvolvasás hiánya miatti hiszti okát elsősorban a megbukott, borzasztóan elmaradott oktatási rendszerben látom.
Emiatt van az, hogy funkcionális analfabéta könyvmolyok marha büszkék arra, hogy x mennyiségű könyvet olvasnak, de 2 mondatot nem tudnak értelmezni, és ahhoz is h_lyék, hogy maguktól lefogyjanak.
„Úgy értettem hogy könyveket nem szoktam olvasni. Regényeket, novellákat stb.”
az égadta világon semmit sem veszítesz ezzel. ismerek jó pár real végzettségű embert, akik szinte soha nem olvasnak könyvet, mégis nagyobb a szókincsük, mint bármelyik humán „35432423 könyvet olvasok” bohócnak, pont azért, mert rengeteg dolognak kell folyamatosan utánanézniük.
ha nem szórakoztatnak a könyvek, ne olvass, a „miért nem olvasnak könyvet a fiatalok” típusú nyavalygó boomerekkel meg ne foglalkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!