Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mitol valtozhat igy a hangulat...

Mitol valtozhat igy a hangulatom es hogyan lehet ezt kontrollalni?

Figyelt kérdés

Alapvetoen jo hangulatom szokott lenni, de egy-egy visszautasitas vagy felreertes (neha egy egy beszolas is) elohoz nalam egy olyan duhos es csalodott hangulatot ami teljesen elont. Ilyenkor ez az erzes annyira eros, hogy eszembe se jut, hogy talan felreertelmezem a szituaciot, joforman gondolkodni sem tudok ilyenkor tisztan. Nagyon durva.

Ami a hatranya, hogy ilyenkor masokkal viselkedek banton (mert egyszeruen nem tudom kontrollalni). Sokszor ilyenkor az emberekrol ugy kezdek el gondolkodni, hogy mindegyik egy szemetlada es senki se szamit. Bar mivel kissebbsegi erzesek is tarsulnak ehhez a jelenseghez ezert csak passziv agresszivan tudom a duhom kinyilvanitani. Masreszt annyira azert tudom magam kontrollalni, hogy a tarsadalmi normakat azert nem akarom athagni. Ilyenkor eleg vegletesen gondolkodok es a semmi se szamit tobbe elvet alkalmazom a gondolkodasomban, bar azert szerencsere tettek nem kovetik a gondolatokat. Kulonben mar reg nen lenne hol dolgoznom, vagy meg rosszabb.

Szoval elegge megneheziti ez az eletem.

Egy mostani konkret szituacio: a munkahelyemen elakartam maganszorgalombol menni egy tolem tapasztaltabb (de a cegnel dolgozo) emberhez, hogy megtanitson 1-2 engem erdeklo dologra. Heteket vartam, hogy mindkettonknek megfelelo legyen a beosztasa, de vegul az enyem pont nem lett jo, igy sehogy se lehetett osszehozni, es a fonokseg se tudott elengedni munkaidoben. Na itt kapcsolt be ez a hangulat. Vegul kiderult, hogy talaltak megoldast a problemara es nagyon is jofejek voltak a fonokok, de en addigra mar gondolatban teljesen leirtam oket. Utolag aztan jon a szegyenkezes amiatt, hogy mennyire felre is ertettem ezt a dolgot es mennyire rosszul is reagaltam ra, de amikor benne vagyok ebben az allapotban gondolni se gondolkodok arra, hogy esetleg nincs igazam.

Mit tehetnek? Mi ez egyaltalan?

Elvileg borderline szemelyisegzavarom van, de ez a jelenseg csak felnottkoromban kezdodott, gyerekkent amig otthon eltem nem jott elo semmi ilyen.

2020. szept. 14. 17:04
 1/1 anonim ***** válasza:
ha "elvileg" borderline zavarod van, akkor ezt kell kezelni, mert ettől van.
2020. szept. 19. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!