Szeretsz megfelelni bizonyos társadalmi elvárásoknak vagy nem érdekelnek ezek?
Erre a kérdésre kivétel nélkül mindenki NEM-et fog válaszolni, hiszen saját magát senki sem tartja birkának, legfeljebb a maga körül élőket. Úgyhogy hadd ajánljak neked a témában egy klasszikust:
Altalaban nem, de adott volt 1 lehetőségem jogsira. Vezetni nem akartam. De kellett jogsi, mert máskor nem lett volna ilyen lehetőségem. Még mindig nem szeretek vezetni. Pedig 1x sem buktam semmiből jogsi szerzés közben.
Elvarasok vannak, amiket valaki vagy akar teljesíteni vagy sem.
Nem csak az a lényeg, hogy "Szeretsz megfelelni bizonyos társadalmi elvárásoknak" hanem van amikor a kényszer visz rá, mert van célod és lehet szükséges hozzá :/ . Pl. 1 bizonyos közösségbe beilleszkedni
Bizonyosaknak tudtomon kívül is megfelelek.
Mivel még úgymond az első lélegzetvétellel szívom be.
A saját értékítéleted szoros kölcsönhatásban van az elvárásokkal, vagy inkább közerkölcsökkel.
Nagyon könnyű rávágni a kérdésre az evidenciát, de mélyebbre hatolva rájövünk hogy kisebb-nagyobb mértékben mindenki aláveti magát.
Még egy megfigyelés pár embernél, azért felelnek meg mert különben kiközösítés várna rájuk, a túl jó képességű embereket nagyon hamar kiveti magából a köznép. Én ezt nem tudják kezelni ezért inkább belesüllyednek a középszer szürkeségébe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!