Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok, fura dolog, ha...

Mit gondoltok, fura dolog, ha nem szeretek utazgatni?

Figyelt kérdés

Néztem pár motivációs videót, és mindenhol azt mutatják az elégedett élet egyik fontos részének, hogy az ember utazgathat ide-oda.

Én Magyarországot szeretem bejárni, és sokat kirándulni, kimozdulni. Azonban egyáltalán nem vágyom arra, hogy akár nyaranta külföldre utazzak. Úgy érzem, ha gazdag lennék, sem vennék minden héten repülőjegyet Jamaicára.

Ez gáz?

Mi ez a nagy utazás mánia, mint a státusz egyik jelképe?

Sokkal nagyobb örömemet lelem abban, hogy dolgozhatok a házam körül, szerelhetem az autómat, kertészkedhetek, stb.

2020. szept. 11. 18:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz akkor miért utaznál? Az, hogy abban a videóban mi volt az egy dolog, ha te úgy érzed nem élveznéd, akkor rád az nem vonatkozik. Lehet sokakra ez igaz, pl én is szeretek, rád meg nem. Na és? Nem attól leszel elégedett, hogy ilyen motivációs izékben mit írnak. Ha te így jó érzed magad, akkor az vagy. Az, hogy szeret e valaki utazni vagy nem az nem egy pozitív tulajdonság, csak egy érdeklődési kör. A státuszt meg annyi mindennel lehet még mutogatni, ha valaki akarja.
2020. szept. 11. 19:12
 2/6 anonim ***** válasza:
94%
Nem fura, vannak akik nem szeretnek utazni, nem vagy egyedül. Egy régi mondás jutott eszembe, nem tudom, ki mondta de igaz: Egy bölcs többet tanul egy rövid séta alatt, mint egy bolond egy világ-körüli út alatt.
2020. szept. 11. 19:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem státuszjelkép, csak sokunknak tök jó érzés új, eddig nem látott, egzotikus helyeket felfedezni. Ez is egyfajta élmény, amivel gazdagabb lesz az életünk.
2020. szept. 11. 19:41
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Az emberek nagy része annyira sötét, hogy megfelel nekik az, hogy csupán néhány km2-en élik le az egész életüket úgy, hogy a világ többi részéből -szépségeiből- semmit sem láttak.
2020. szept. 11. 23:44
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Rettentően szomorú, hogy sokan kb. egy háromszögben élik le az életüket,

a lakás a munkahely meg a teszkó között.

...és azt hiszik, hogy ez az élet.

2020. szept. 11. 23:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Utolsó, de az sem "az élet", amikor tökmindegy, melyik (távoli, egzotikus) országba utazik, mert kb. látja belőle a szállodához tartozó tengerparti/óceánparti szakaszt.

Ez, ami most van, nem nyaralás, hanem tömegturizmus.

Jelzés értékű, mikor kolleganőm 15 éves fia megkérdezte, hogy "anya, most melyik országban is vagyunk?" (Mert mondjuk nem ugrott be neki, hogy Maldív szigetek vagy Bali. Bár mondjuk édesmindegy lett volna, tekintve, hogy látja a szálloda előtti partszakaszt egy hétig.)

De pl. egyik európai fővárosban sem nézett még körül, max. akkor járt ott, amikor ott szállt át a távolabbi gépre, és tranzitban volt.

Attól "a világból" többet nem lát, hogy all inclusive szállodában lébecol egy hétig az adott távoli országban, és lát egy tengerpartot, ami kb. 10 másik országban is lehetne.

2020. szept. 12. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!