Mit gondoltok, fura dolog, ha nem szeretek utazgatni?
Néztem pár motivációs videót, és mindenhol azt mutatják az elégedett élet egyik fontos részének, hogy az ember utazgathat ide-oda.
Én Magyarországot szeretem bejárni, és sokat kirándulni, kimozdulni. Azonban egyáltalán nem vágyom arra, hogy akár nyaranta külföldre utazzak. Úgy érzem, ha gazdag lennék, sem vennék minden héten repülőjegyet Jamaicára.
Ez gáz?
Mi ez a nagy utazás mánia, mint a státusz egyik jelképe?
Sokkal nagyobb örömemet lelem abban, hogy dolgozhatok a házam körül, szerelhetem az autómat, kertészkedhetek, stb.
Rettentően szomorú, hogy sokan kb. egy háromszögben élik le az életüket,
a lakás a munkahely meg a teszkó között.
...és azt hiszik, hogy ez az élet.
Utolsó, de az sem "az élet", amikor tökmindegy, melyik (távoli, egzotikus) országba utazik, mert kb. látja belőle a szállodához tartozó tengerparti/óceánparti szakaszt.
Ez, ami most van, nem nyaralás, hanem tömegturizmus.
Jelzés értékű, mikor kolleganőm 15 éves fia megkérdezte, hogy "anya, most melyik országban is vagyunk?" (Mert mondjuk nem ugrott be neki, hogy Maldív szigetek vagy Bali. Bár mondjuk édesmindegy lett volna, tekintve, hogy látja a szálloda előtti partszakaszt egy hétig.)
De pl. egyik európai fővárosban sem nézett még körül, max. akkor járt ott, amikor ott szállt át a távolabbi gépre, és tranzitban volt.
Attól "a világból" többet nem lát, hogy all inclusive szállodában lébecol egy hétig az adott távoli országban, és lát egy tengerpartot, ami kb. 10 másik országban is lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!