Az önbizalom az egy olyan "dolog", ami ingadozik?
Van, amikor kicsattanok és azt érzem enyém a világ. Bármire képes vagyok és bármit elérek, pozitív kimenetele lesz a dolgoknak, aztán jön a másik véglet, mikor féltékenykedek, irigy vagyok, pesszimista és úgy érzem sosem fogok elérni semmit.
Mitől függ? Hangulattól? Környezettől? Hold állástól? Ciklustól? Hogy működik ez az egész?
Értem, hogy életünk végéig fejlesztjük, de egyszer így, egyszer úy érzem magam, és még ha sokszor hasonló az adott szitu, én mégis másképp reagálom le. Miért?
Érdekel a ti véleményetek is. Ki hogy látja? Ki mit gondol az önbizalomról?
Nàlam visszacsatolàs kérdèse.ingadozik.
Exem mellett aku szeretett megbecsült, szàrnyaltam, hittem magamban, hittem sokmindenben hogy menni fog, belemertem vàgni mindenbe.
Màsik baràtom mellett egy szotkan önbizalom nélküli roncs lettem, folyamat sèrtegetett ès kritizàlt.
*aki, szótlan
Ugyanez mashol is.
Ha postan az ügyintezö vagy boltban egy elado ugy beszèl velem mint egy kutyàval, legszivesebben elbujnék a szönyeg alà is, de ha naphosszat pozitiv ingerek érnek udvariassàg, segitökészség stb akkor van reményem, haladok mosolyogva a céljaim felé.
Folyamatos, gyakran ért negativ ingerek hatàsàra megesik, hogy ha nem muszaj ki sem megyek a lakasbol inkàbb hogy ne érjenek attrocitàsok.
azt kellene megfigyelned, milyen tényezők váltják ki a negatív irányú változást, az átfordulást, illetve az instabilitást. látatlanban úgy gondolom, nincs kellő önbecsülésed, ami miatt külső körülmények (pl. valaki negatív megjegyzése vagy egy negatív vonatkozású esemény) könnyen kimozdítanak a pozitív állapotodból.
egyébként az optimizmus és a pesszizmus véglet, azt olvastam, legszerencsésebb az optimistán realista beállítódás.. :)
Persze, az önbizalom mértéke sok dologtól függ. Van akinél betonstabil, van akinél nagyon durván ingadozhat. Olvastam például, hogy bizonyos kutatások szerint a férfiaknál akár már az is emelheti az önbizalmat, hogy fújnak magukra kölnit :D
személyes tapasztalatot nem tudok mondani, nekem már kialakult, hogy ne ingadozzon, régen pedig nem figyeltem soha, hogy mitől függött.
adj a külsődre, törődj magaddal, sportolj, eddz valamit, olvass, fejleszd magad és szerintem idővel neked is helyre áll az önbizalmad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!