Szerinted milyen tényezők miatt terjedt el, hogy manapság rengetegen a fiatalabb korosztályból nem tudnak/nek szoktak rendszeresen főzni ?
Lustaság, időhiány, vagy csak nem érdekli az illetőt a főzés.
Nagyanyám, aki egész nap otthon ül ugyanazt a 4-5 féle tipik magyar nyugdíjas-tradicionális kaját főzi. Nem bántásból mondom, csak tény, múltkor sorolta, hogy már unja. Még csodálom, hogy csak 60+ év után. Nagyapám mondjuk megfőzi a halászlevet meg csinál magának rántottát, ha éhes.
Ennyi.
Én kifejezetten utálok főzni, időm sincs rá, sokszor este 8kor érek haza, és pont nem főzőcskézni van kedvem, úgyhogy leginkább valami nagyon low-effort kaját csinálok.
Nem vagyok egy nagy szakács, bár éhen nem halok, többségében azért inkább főzök magamnak, mint hogy rendeljek, de ennek főleg az az oka, hogy az ételérzékenységem miatt elég macerás máshonnan rendelni. Nem érzem amúgy cikinek, hogy nem tudok jobban főzni. Nekem ez így megfelel teljesen. Amit akarok, azt meg tudom csinálni.
Ilyen kajákat, hogy töltött káposzta, rakott krumpli meg marhapörkölt soha az életben nem csináltam és nem is fogok :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!