Honnan lehet tudni , hogy a világ ami a fejemben van tükrözi a valóságot? Nem pedig elferdült vagy torz, görbe
Szerintem nem lehet tudni. Lehet az is, hogy minden csak egy hallucináció, semmi sem számít és soha nem lesz semmi.
De egy belső intuíció azt mondja nekem, hogy onnan tudhatod, hogy mennyire vagy közel a valósághoz, hogy mennyire érzed magad jól. Amikor az ember önmaga, akkor tapasztal a legélénkebben, akkor képes befogadni mindent, akkor tud figyelni igazán, akkor nem vesz magára semmit, stb. Tehát szabad lesz, könnyed, jó, és jót okoz másoknak is. Szerintem a végső valóság az ilyesféle állapot és ennek erősebb fokozatai, amikor minden tökéletes.
Szóval minél rosszabbul érzed magad, annál távolabb állsz a valóságtól, annál inkább élsz egy hallucinált rémálomban, amivel kínzod magad.
Tépj be, aztán meglátod hogy mivan.
Köszönöm*
Nekem valami olyan van a fejembe , hogyha téves akkor időnként "beleütközöl" dolgokba mert nem úgy van a világ ahogy elképzeled és ha nyitott az elméd akkor szabadon áramolnak a gondolatok
Ez egy igen jó kérdés.
A Vaszistha jóga c. könyv ad erre részletese választ.
Mindennapi szinten pedig az, hogy boldog vagy-e. Mondok egy eklatáns példát: ha a boldogságod feltételekhez kötött, akkor a világlátásod alapjaiban téves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!