Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyennek kellene lennie egy...

Milyennek kellene lennie egy 19 éves lánynak?

Figyelt kérdés

Idén végre meglett a szakmám, most kezdem az érettségit, vagyis új osztály. Kétszer játszottam el az iskola váltást, három osztályom volt, kétszer szerencsétlenségemre, egyszer szerencsémre. A "vezéregyéniségek", ahogy a tanárok nevezték őket, finoman szólva kinéztek, lenéztek, cikiztek, nevettek. Mai napig nem változott az, hogy nem volt párkapcsolatom, se csók, se szex, se szerelem, nem járok el bulizni, nem szeretek inni, max 1-2 évente 1x kevés krémlikőrt, nem tekintem életem középpontjának, hogy a létezéshez kell szerelem, valaki.

A harmadik iskolámban, ahol meglett idén a szakmám, végre nem piszkáltak, nem kergettek poloskával, nem ijesztgettek, nem röhögtek rajtam. Nem lettek barátaim, csak szimplán elfértünk egymás mellett.

Most ugye új osztály, és hát... finoman szólva aggódok, mi lesz. Felnőtt ember vagyok, mégis hirtelen előjött, nehogy az legyen, mint az első két helyen. Ráadásul a második iskolában onnantól vált pokollá az élet, miután tesin véletlen ráestem az egyik lányra, aztán ő és a "követői" elkezdtek piszkálni, lökdösni, csúfolni, nevetni a semmiért rajtam. 14 éves pisisnek érzem magam, hogy ilyenek járnak a fejemben..

2020. aug. 28. 16:02
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
A te korodban már nem kellene ezen gondolkoznod. Ideje lenned elkezdeni beszélgetni, barátkozni, és nem falakat építeni magad köré.
2020. aug. 28. 16:11
 2/10 anonim ***** válasza:
8%
Akit mindenhonnan kiutalnak, nem a közösséggel van feltétlenül baj.
2020. aug. 28. 16:34
 3/10 anonim ***** válasza:
31%
Nőiesnek.
2020. aug. 28. 16:35
 4/10 A kérdező kommentje:
Második, szerintem nem volt velem baj. Olvastam szünetekben, senkinek nem szóltam be, amikor kellett, segítettem. A többi "nyomi" kedvelt engem, akiket szintén kiutáltak a "vezéregyéniségek".
2020. aug. 28. 16:39
 5/10 anonim ***** válasza:
62%

A leírtak alapján úgy tűnik, egy introvertált hajlamú, amolyan "magadnak való", akinek nincs különösebb igénye szociális kapcsolatokra. Ami azért egy lány esetén elég furcsa, mert a fiatal lányok számára fontos szokott lenni a barát(nő)i érzelmi támogatás, a "lelkizés", a személyes ügyek megbeszélése (adott esetben mások kibeszélése).

Azt gondolom, az új helyen érdemes baráti kapcsolatokat kiépítened, ami már csak azért is hasznos, mert adott esetben ezek a személyek meg tudnak védeni, melléd tudnak állni, ha "betámadnak".

2020. aug. 28. 16:47
 6/10 A kérdező kommentje:
Jól írod, fontos, csak nem mindegy, kivel. Úgymond fontosabb a minőség a mennyiségnél. Volt legjobb barátnőmmel mindent megbeszélhettem, de mivel az ő élete úgy alakult ahogy, aztán hirtelen eltűnt, én meg 2 év után feladtam, de ez hosszú sztori... azóta senki nincs, aki a "szerepét" betöltötte volna, akivel úgy igazán lelkizhetnék.
2020. aug. 28. 16:54
 7/10 anonim ***** válasza:
56%
Akkor ideje nyitni mas fele. Nincs a kornyezetedben olyan, aki illik a meguresedett pozicioba?
2020. aug. 28. 16:57
 8/10 anonim ***** válasza:
62%
Kötődés és (egymást) megértés szempontjából vannak erős és gyenge emberi kapcsolatok. Azt írod, volt egy erős kapcsolatod, ami megszűnt, és most nincs legjobb barátnőd. A gyenge ismerősi kapcsolat is fontos lehet, és ezeknek a kapcsolatoknak is megvan a szerepe, jelentősége - adott esetben egy gyenge kapcsolat akár erőssé is válhat. Szerintem a begubózás, befordulás helyett legyél nyitott, építs kapcsolatokat, legyél érdeklődő mások irányába - még ha ez adott esetben nehezedre is esik.
2020. aug. 28. 17:04
 9/10 anonim ***** válasza:
62%
Én is ilyen vagyok mint te kérdező, csak annyi különbséggel, hogy nekem az osztytársaim is ilyenek voltak egytől-egyig. Lehet azért mert én gimnáziumba jártam és ott az egész iskola csak a törtetést hajtotta. Az olyan életformát amilyen meg nálatok menő, nagyon lenézték. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az, hogy ilyen vagy nem rossz dolog, és mások is vannak ilyenek. csak olyan emberekkel kell barátkozni akik hasonló helyzetben vannak. Nyílván az osztálytársaid nem választhatod meg, de máshonnan lehetnek barátaid. Ha érzik rajtad, hogy magabiztos vagy akkor nem fognak piszkálni. Illetve feléjük is nyithatsz. Attól, hogy még nem voltak kapcsolataid lehetsz a barátuk, másról is lehet beszélgetni. Nézd azt milyen más közös tulajdonságotok vannak, pl ugyanazon sorozat rajongói vagytok, érted. Éreztesd velük, hogy ez szerinted nem gáz. Még ha úgy is érzed, ők ne ezt lássák, mert akkor kikezdenek.
2020. aug. 28. 17:49
 10/10 anonim ***** válasza:
61%
Hát, én egyidős vagyok veled, már van egy érettségim, és idén fogok vizsgázni szakmàból, egyszer sem váltottam gimiben iskolát, készülök jövő nyáron a következő szakma megszerzésére, kocsit akarok venni, és egyetemre menni. Volt már kapcsolatom, gimiben bulizós típus voltam, a vezéregyéniségekkel próbáltam jóban lenni több-kevesebb sikerrel, de így is sokan piszkàltak 12 év alatt. Az új osztályomban már érett felnőtt, gyerekes emberek vannak, akik nem szólnak meg, nem piszkàlnak, nagyon jó. Nem érdekel senkinek a véleménye, tanulok, képzem magamat több féle oldalról is, foglalkozom a hobbijaimra, gimiben képest talán kezdek picit komolyabb lenni. Neked is azt tanácsolom, hogy ne foglalkozz senkivel, tanulj, fejleszd magad, ha akarod, akkor ismerkedj, és ennyi. Más nem számít jelenleg, fiatal vagy te is, még lehet belőled is bármi, csak dolgoznod kell érte, ha viszont idióta emberek szavára hallgatsz, akkor azok csak visszahúzni fognak a célod elérésében.
2020. aug. 29. 01:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!