Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A szegények csak saját magukat...

A szegények csak saját magukat nyugtatják mikor azt mondják , hogy "Ne azt nézd ami neked nincs ,hanem örülj annak amid van" és hasonló monológok?

Figyelt kérdés
Egyik szomszédom az egy teljesen átlagos emberke egy középkorú férfi, nem éhezik de nem is mondanám gazdagnak viszont amikor néha áthív magához teázni szinte ámulok , hogy őt úgymond nem hozza lázba a luxus vagy ha azt látja másnak jobban megy mint neki. Viszont rendkívüli módon tud örülni a legkisebb meglepetéseknek is. Múltkor mikor csináltam neki egy tortát szinte megvolt hatódva, hogy csak úgy megleptem vele, pedig csak egy tortáról beszélünk :) De akkor is azt mondta, hogy ő a szándékot értékeli meg az önzetlenségemet mert szerinte egyre ritkább a mai világba az ilyen tulajdonság.
2020. aug. 23. 21:16
 1/7 anonim ***** válasza:
31%
Gyűlölöm ezt a felfogást. Nem tudom, mi volt az eredeti célja, de számomra a legtoxikusabbak egyike. Ha szar vagyok szar élettel, azt jobb elismerni. Azzal lehet dolgozni. Magad szembeköpködésével nem.
2020. aug. 23. 21:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A szomszédod egy bölcs ember, aki túllát az anyagi javakon és képes inkább a felé megtett gesztusokat értékelni. Ez nem az anyagi helyzet függvénye, inkább felfogásé.

Aki rendben a világgal és önmagával, az mindig gazdag lesz az anyagi javaktól függetlenül is. Aki a pénztől teszi függővé a boldogságát, az kiszolgáltatja magát ennek, és sebezhetőbb lesz, mint egy szegény ember.

2020. aug. 23. 21:26
 3/7 anonim ***** válasza:
93%

de miért szegény az, akinek van háza?

ha tényleg szegény valaki és nyomorban él, az tényleg baj, ha nem vágyik többre, és csak tesped a nyomorúságában, vagy egy aluljáróban kéreget.

de ha van egy háza, megvan mindene, akkor miért ne élvezze az életet, anélkül, hogy hajhászná a még több és több anyagi javakat?

engem se hoznak pl. lázba az autók, se a luxus ruhák. őszintén mondom, hogy nem érdekel, nem pedig azért, mert rátréneltem magam.

szeretnék egy alapvető anyagi biztonságot, hogy ne kelljen szoronganom, ne legyek kiszolgáltatva munkahelynek, de ennyi. az energiám többi részét az élet élvezetére szeretném fordítani. én még a reggeli kávénak is úgy tudok örülni, hogy majd kiugrok a bőrömből, nem azért, mert így kell a bölcsek szerint, hanem mert szeretek élni és pont.

2020. aug. 23. 21:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Értékes ember a szomszédod . Értékeli azt amilye van és amit kap . Még ha csak egy tortáról van is szó . És lehet dolgozik azon , hogy jobb legyen neki csak nem kérkedik vele mert már így is elégedett és nem akkor lesz elégedett ha ott áll a 8 milliós kocsi az udvaron . Az neki csak egy plusz lenne de nem az lenne a boldogságának záloga . Szerintem becsüld meg őt
2020. aug. 23. 21:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

2 *Aki rendben a világgal és önmagával, az mindig gazdag lesz az anyagi javaktól függetlenül is. Aki a pénztől teszi függővé a boldogságát, az kiszolgáltatja magát ennek, és sebezhetőbb lesz, mint egy szegény ember.

Telitalálat:)

2020. aug. 23. 21:41
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A mai világban szinte felfoghatatlan, de nem mindenkinek ugyanaz az értékrendje, és nem mindenkit tesz ugyanaz boldoggá.

A pénz arra van, hogy 1, életben tudj maradni 2, tudj javítani az életszínvonaladon. Ha az első megvan, az remek! A második pedig hihetetlenül egyénfüggő. Hiszem, hogy vannak emberek, akiket tényleg csak a pénzszórás tud boldoggá tenni; az, ha mindig nekik van a legújabb, a legjobb, a legdrágább, de azt is, hogy rengeteg ember nem így gondolkodik. Az élet többről - pontnosabban másról is szólhat, márpedig aki mást preferál, az miért csapná be önmagát?

Egy kicsit én is ilyen vagyok, mint a te szomszédod. Bár én megengedhetek magamnak ezt-azt, de össze sem hasonlítható számomra az érzés, amikor a pénzemet költöm, és az, amikor pl tudok valakivel egy jót beszélgetni, vagy ha kedvesek hozzám, vagy ha valami jó dolog történik velem. Nekem EZ javít az életminőségemen. EZ teszi jobbá az életemet. Ha veszek valamit, annak örülök ugyan, de az örömöm hamar megfakul és minél többet költök, annál kevésbé tudom értékelni a tulajdonaimat, viszont egy kedves gesztus emléke még napokkal később is meg tud mosolyogtatni.

A pénz jó arra, hogy ne érezzem magam kiszolgáltatottnak, de ezen kívül csak korlátozott mennyiségű örömet képes nekem adni.

2020. aug. 23. 22:44
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez az emberi tulajdonság hatalmas érték a mai világban. Óriási EMBEREK a szememben az ilyen személyek. Talán azért, mert valahol én is erre törekszem.

Miért jó irigykedni, szájat húzni, lehúzni egymást, kidobni az utolsó fillért is az ablakon?

Én azt az állapotot tartom boldog állapotnak, amikor az ember elér egy olyan lelki békét, egyensúlyt, ahonnan nagyon nehéz kibillenteni. Ez nyilván nem teljesen független az anyagiaktól, hiszen ha állandóan aggódni kell a számlák miatt, akkor nehéz ezt a belső békét megteremteni. Ugyanakkor én hiszem azt, hogy nem egy luxus autó fog bárkit is boldoggá tenni.

Mondom ezt úgy, hogy átlagon felüli a fizetésünk a férjemmel, még is visszafogottan élünk, így nem mondható, hogy szegény emberként magamat nyugtatnám. :)

Mi is nagyon tudunk örülni apróságoknak. Többet ér egy kedves vacsora meghívás egy barátunknál, amibe csomó energiát beleölt, mintha valaki a kezembe adna egy tízezrest, hogy nesze, egyem le ahol akarom, vagy költsem amire akarom. Az anyagi értéke kb. ugyanaz, de az érzelmi abszolút nem.

2020. aug. 24. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!