Mióta ilyen faragatlanok a hajléktalanok?
Szia!
Sajnos mindig is ilyen volt egyes hajléktalan.
És mindig is voltak olyanok, akik értékelik a segítséget.
Régen volt néhány íratlan szabály náluk, például hogy evés közben nem zavarnak. Ez teljesen eltűnt az utóbbi pár évben, sőt, kifejezetten rád mennek, ha teraszos, kiülős helyen eszel épp, legalábbis itt a belvárosban.
Egy ismerősöm elcsomagoltatta a maradékot, hogy majd később megeszi, de látott egy hajléktalant, odament, mondta, hogy currys csirke, jó étvágyat hozzá. A csövi megköszönte, az ismerős tovább ment, majd látta, hogy az egész kaja a kukában landolt.
Vannak ilyenek, de szerintem nem ez az általános.
Én például kaját szoktam venni nekik, azt nem tudja elinni. Valamelyik haragszik emiatt, valamelyik nagyon hálás.
Nagyon gyakran önvédelem részükről, az általánosítások adta lenézésük miatt.
Ha meghallja valaki, hogy "hajléktalan", a legtöbbnek egy alkoholista, önhibája miatt lecsúszott valaki jut eszébe, akinél csoda, ha éppen józan.
Ahogy köztünk is vannak értelmesebb és kevésbé azok, köztük is.
Kaját nem azért nem fogad el minden hajléktalan, mert el akarja inni az árát. Vannak olyan emberek, akik szándékosan belekevernek a kajákba pl. hashajtót vagy gyógyszert és annak örül, hogy rosszul lesznek. Sajnos létezik ilyen.
Nem mondom, vannak bunkó hajléktalanok is, de valahol őket is meg lehet érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!