A nagyon tehetséges és üzleti és fotósok egy része miért olyan bunkó a kevésbé tehetségessel?
Hangsúlyozom, hogy nem mindenkire vonatkozik ez. Több csoportban is tapasztaltam, hogy akiben nincs úgy benne az elmosás és aranymetszés, rögtön lenézik. Nem csak az adminok ilyenek. Amikor meg mondjak mások hogy miért ilyenek, akkor meg ők vannak megsértődve.
A lekezelő fotós képei bezzeg hibátlanok, s tehetségesek. A tehetség miért von maga után ilyen viselkedést?
Ezt én egyáltalán nem látom. Rajzos csoportban vagyok, fotósban voltam. Ismerősöm van festőcsoportban. A legtöbb helyen normálisan megy minden, aztán rendre feltűnik valami kezdő, aki minden normális kritikától besértődik és eljátssza a hattyú halálát.
Esélyes, hogy ez te vagy.
én nagy ívben kerülöm az összes ilyen csoporot. ezekben mindenféle ember van, mindenféle viselkedési és kommunikációs zavarokkal.
sokan vannak, akik kiprovokálják másokból ezt a lenézést azzal, hogy alázatos kérdezés helyett menőzni próbálnak, mások meg ezzel a lenéző viselkedéssel próbálják kivívni maguknak mások tekintélyét, mert ettől érzik többnek magukat.
Magyarországon szinte minden témája csoportban ez van, még vmennyire a biciklisekében is. Ez van.
„A lekezelő fotós képei bezzeg hibátlanok, s tehetségesek. A tehetség miért von maga után ilyen viselkedést?”
Szerintem az ilyen emberek pont hogy nem tehetségesek, hanem jók a kapcsolataik, kaptak drága képet, és görcsösen próbálnak tehetségesnek látszani.
a gyakorin lévő „profi fotósok” nagy része is csak kötekedő idióta.
Egyszer feltettem kérdés arról, hogy tényleg rossz minőségű képeket csinál-e a telefonom (elvileg ennek a típusnak a fényképező a gyenge pontja), ehhez lőttem pár random képet.
1 (!) ember válaszolt érdemben, a mások 8 h-lye a kompoziciót fikázta, pedig direkt leírtam, h tekintsenek el tőle. Ezek az emberek frusztrált barmok, és nincs is sok tehetségük az egészhez.
Aztán volt évfolyamtársam egyetemen, aki olykor partifotókkal keresett pénzt, amire roppant büszke volt. Ritka beképzelt, arrogáns gyerek.
Nemrég megnéztem az instáját: az átlagnál is rosszabbak a képei, nála is csak a törtetés, kapcsolatok és a pénz van meg.
5. válaszoló. Tisztában vagyok az alapokkal. AF, fénymérés, elhelyezés, stb. Nem mindig ideális a harmadolás. Az a fotózásban a nehéz, hogy minden a helyzettől függ. Valamikor meg a harmadolással jön ki legjobban a virág.
6. Semmit sem provokáltam ki, egyszerűen felraktam egy képet. De egy szándékos bántóval nem lehet mit kezdeni, Kérdeztem, hogy miért gondolja ezt. Erre szívattott. Sokan elfelejtik, hol indulnak.
Miért, ha meglátok egy kezdő fotóstól egy olyan képet, amely hibás, s amit én is csináltam, mikor noob voltam, még nem fogom szándékosan lehúzni.
Tipikusan az a szakma a fotózás, ahol a legtöbb ember szerint, ha nincs Full frame géped és milliókat érő fix 2,8-as optikád, akkor egy senki vagy. Függetlenól attól, hogy a képeid hogy néznek ki. Engem lenézett egy fotós amiért nekem csak egy APSC gépre futotta. Hobbi, vagyis középkategóriás apsc-m van.
7. Sajnos sok a kapcsolat, valóban. Ismert embereket vesznek fel fotósnak, illetve adják neki a díjat versenykor. Meg ott a sok utómunka is. Figyelj, a gyakorin az emberen 90%-a nem olvassa el az apróbetűs részt, így ne törődj velük. :)
A partifotók számomra tömegfotók. Természetfotó sokkal egyénibb tud lenni. Már nem törődöm azzal a régi csoporttal, nem is vagyok benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!