Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akinek nincs tehetsége a...

Akinek nincs tehetsége a matekhoz, annak lényegében esélytelen piacképes egyetemi képzést elvégeznie?

Figyelt kérdés

2020. aug. 14. 13:33
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
85%
Huh, tényleg kezd sok lenni a kifogás. Egészségügy? Pár kivétellel oda nem kell matek és külföldön keresni is lehet.
2020. aug. 14. 14:24
 22/34 anonim ***** válasza:
12%
Legyél büfészakos,azzal milliárdokat lehet keresni.
2020. aug. 14. 14:32
 23/34 anonim ***** válasza:
78%

Nekem tényleg nehézségeim voltak a matekkal, olyannyira, hogy még leérettségizni sem tudtam, mert a 4 alapműveleten és valószínűségszámításon kívül nekem kínaiul volt. Mindezt úgy, hogy a humán tárgyakból 4-es 5-ös voltam, ezért mindent megpróbáltak, hogy áttoljanak, de nem ment.

Levontam a konzekvenciát, kitanultam egy szakmát és abból élek az átlagon felül jól.

Persze sz egy 40 éves történet, nem tudom manapság hogy megy, de a 2x2 az mindig 4, még 100 év múlva is.

2020. aug. 14. 14:33
 24/34 A kérdező kommentje:
megnéztem pontszámításnál összesen 320 pontom van, de nincs emelt érettségim, úgyhogy ez a hajó már elúszott szerintem
2020. aug. 14. 14:40
 25/34 anonim ***** válasza:
30%
nem igazán értem, ha nincs keresőképes egyetemi szak, mért nem tanulsz valami hasznosat egy normális iskolában? mondjuk szakmát? az egyetem csak egy túl puccos iskola túl sok haszontalansággal, ha keresni akarsz, ne oda menj.
2020. aug. 14. 14:42
 26/34 anonim ***** válasza:
84%

"De mi értelme egy nyelvi szakra menni? Tanár nem akarok lenni."

Ha nem tanár lennél, akkor lehetsz fordító, tolmács, ha tanulsz még más területet is, akkor annak a szakfordítója. Ezeket vállalkozóként is csinálhatod. De ha tanár, akkor magántanítást is lehet csinálni, és abból megélni. Meg multis irodai karriert is lehet kezdeni, főleg ha angol mellett még megtanulsz egy másik idegen nyelvet is.

Turizmus és vendéglátás szakon meg nincs sok matek.

2020. aug. 14. 14:50
 27/34 A kérdező kommentje:
szakmában dolgozok, de mert tönkretett a munka, az egy dolog, hogy jelenleg! jól lehet vele keresni, de kb 5x-ös sebességgel mész is tönkre benne.
2020. aug. 14. 14:51
 28/34 A kérdező kommentje:

" Turizmus és vendéglátás szakon meg nincs sok matek. "

Pedig de, az első évben kb ugyan azokra járnak, mint a többi közgázos

2020. aug. 14. 14:52
 29/34 anonim ***** válasza:
82%
Akkor ne tanuljál semmit,mi csak válaszoltunk.
2020. aug. 14. 14:58
 30/34 anonim ***** válasza:
34%
Piackepes egyetem ilyen mentalitassal csak idopocsekolas lenne, valts szakmat ha ez tonkre tesz, vagy vallalkozz, alapvetoen a "gyenge" egyedek nem szoktak sok penzt keresni a mai tarsadalmunkban csak ha progekciosok.
2020. aug. 14. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!