Akinek nincs tehetsége a matekhoz, annak lényegében esélytelen piacképes egyetemi képzést elvégeznie?
Akinek semmilyen tehetsége nincs a matekhoz, annak alapban gond lenne leérettségizni.
Egyetemeken, főiskolákon csak ott nyomatják a matekot, ahol ahhoz a szakmához az kell.
Márpedig orvosin nem túl komoly a matek, és a kémia, biológia, amit tanulnak, ahhoz 99%-ban elég a középiskolás matek. Csak ott baromi sokat kell tanulni, gondolom a joggal is ez a bajod.
Gazdasági képzésből meg van sokféle, intézméns és szak függő, melyiken mennyi matek van.
De mehetsz pl. idegen nyelv szakra is, abban is van lehetőség.
Csak nézz körbe, egyáltalan nem kell szuper matekosnak lenni a legtöb területen. Megjegyzem én sem voltam soha jó matekos, mégis elvégeztem egy olyan szakot, ahol sok félév matek volt.
angolul pl jól beszélek.
De mi értelme egy nyelvi szakra menni? Tanár nem akarok lenni.
Pl turizmus és vendéglátás, ugyan úgy gazdasági szak.. pedig az még lehet tetszene is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!