Más is van aki nem tud "normális" lenni?
Néha mondok dolgokat amiknek semmi értelme és nem tudom miért mondtam jön magától vagy összefüggéstelenül mondok el egy mondatot. Sosem mondom a futárnak aki az ételt szállítja hogy "köszi" és azt sem értem ő miért mondja, ő a munkáját végezte én pedig kifizettem érte. Mivel nem puszta jófejségből hozta ki hanem mert ez a munkája nem értem miért kéne megköszönni, és én sem jófejségből adok neki pénzt szóval visszafele sem értem :D.
Sok dolgot nem értek amit mások csinálnak, néhány szokás olyan hülyeségnek tűnik.
20/f
Nem vagy kicsit autista?
A beszédben nem mindennek van értelme. Van ami csak szokás. Még programozásban is vannak ilyen dolgok, amiket csak azért csinálunk, mert úgy szokás, pedig nem ad hozzá semmi plusz értelmet. Jó lenne másképp is.. De a szokások követése segíti az életet. Ha nincs jó ok rá nem jó eltérni, mert épp ez az eltérés fog jelentést kapni. Tehát ha az a szokás, hogy megköszönjük a kihozott ételt és te nem köszönöd meg, az esetleg azt a jelentést kaphatja, hogy valami bajod van.
Igazából nem sokat tudok autizmusról, de annyit, hogy van azon belül asperger is ami ilyesmi kicsit asszem, hogy a társas dolgok furák, de tényleg nem értem, de esetleg olvass utána. Ezek olyasmi dolgok, hogy valahogy más az információ feldolgozás, mintha mondjuk nem Windows hanem Linix futna az agyon és más a kommunikáció is ezért. De úgy tudom egymást sokkal jobban megértik. csak a neurotipikusak felöl van ez a nehézség. pl az autisták nem értik a neurotipikus humort, de egymásét igen.
ezt szoktam olvasni mert érdekes:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!