Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell direkt ekkora...

Miért kell direkt ekkora parasztnak lenni a másikkal szemben?

Figyelt kérdés

Pozsonyi út, 13. kerület.

Állnak az autók a parkolóhelyen. 20 autó, utána 2 üres hely, aztán 1 autó és 1 üres hely, utána még több autó. Tehát összesen 3 üres hely van.

Mi leparkolunk a közelebbi helyre, és kiállok "foglalni" a mellettünk lévő helyet.

MERT: érkezni fog egy ismerős perceken belül akinek a kocsijából egy naaaagyob nagyon nehéz széfet kell majd áttenni a mi kocsinkba és lehetetlen áttenni úgy, hogy közben akár egy autónyit is sétálunk. Szó szerint 1 métert tudunk vele menni és bedobni.. Mindegy. csak így lehet megoldani és kész. na

érkezik egy nő. Lehúzza az ablakot, megkérdezi: szabad ez a hely? (de azt is olyan lekezelő módon, hogy majd elképedtem)

Én naaagyon kedvesen MEGKÉREM (nem parancsolok, csak kérek) hogy ha nem gond legyen szíves oda a másik helyre beállni, mert egy nehéz széfet kell majd átpakolnunk perceken belül és azt távolabbról nem lehet megoldani.

Úgy kiakadt a nő, egyből elekzdett félig ordítani. Hogy mit képzelek, hogy megszabom, hogy ő hova álljon, semmilyen jogom nincs meghatározni, hogy ő hovaá llhat be és hova nem, a szennyben fogok megrohadni.

Azta. Ezt kapom azért, mert megkérek valakit, hogy egy autónyival odébb álljon meg? MEGKÉREK! nem megparancsolom neki, hogy te ide aztán nem állsz be..

Van különbség.

Basszus. Szépen megkértem. Ennyit nem tudott megtenni, hogy gurul 2 métert és a másik helyre áll be?

Direkt keresztülb*szta a terveinket. Aznap 1.5 órát bolyongtunk a környéken, hogy vajon hol tudjuk átrakni. Költöztetőket kellett hívnunk végül. 30e Ft.

És ez az egész mind az a rohadék nő miatt. aki nem bírt 2 méterrel odébb parkolni egy KÉRÉS után.

Semmi jogom nincs hozzá, hogy megszabjam hol parkoljon, vagy ahhoz, hogy megmondjam, hogy itt nem parkolhat. Csupán megkértem! Egy k*rva szóval nem parancsoltam, vagy tiltottam neki!

Megkértem!

Tipikus "libsi". a szó rossz értelmében. "nekem senki ne mondja meg, hogy mit csináljak" megkönnyíteném vele mindenki dolgát? nem baj, akkor sem teszem meg.

Egy ártatlan kérés volt.

2020. aug. 8. 18:52
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Utoljára leírom. Szépen megkértem, hogy na nem nagy gond, akkor legyen szíves 2 méterrel odébb álljon meg.

Amihez nincs jogom azt úgysem tehetem meg. Ezért nem is tettem.

2020. aug. 8. 19:19
 12/28 anonim ***** válasza:
94%

Jogos a felháborodásod, ha normális hangon, értelmes érvekkel megkéred, akkor nagy bunkóság odaállnia...

Másrészt viszont vannak ilyen emberek, jobb ha beletörődsz

2020. aug. 8. 19:19
 13/28 A kérdező kommentje:

10. te komolyan nem érted? egy autó jött. szépen megkérem, hogy parkoljon a másik helyre. ha jön egy másodi kautó is, akkor meg nincs más, beáll oda mellénk.

A kérés és az utasítgatás más dolog. fel kéne már fogni.

2020. aug. 8. 19:20
 14/28 A kérdező kommentje:
12. erről beszélek. Kultúrált ember módjára megkértem.
2020. aug. 8. 19:20
 15/28 anonim ***** válasza:
35%

Sima civilben semmi jogod befoglalni egy patkolóhelyet, ez nem olyan, mint hogy buszon csak ugy foglalgatsz helyeket.

Volt mégegy hely, hisztiznie nem kellett volna, de civilként te se foglalhatsz be parkolóhelyeket. A személyes dolgaidra keríts más helyet erre és kész.

Ha meg banknál vagy valahol dolgozol, és azért kell széfet pakolni, akkor egy kicsivel több jogod van, de akkor se így, mert gondoskodnod kell magadnak a megfelelő helyről.

Ti is meg a nő is hibázott. Te is bunkó voltál meg, ő is, ha tetszik ha nem.

Nem érdekel, le lehet pontozni, de amúgy sem kéne ujjal mutogatnod, mikor te generáltad ki a helyzetet. Széfet meg nem nyilt utcán pakolgatnék, hanem azért eldugottabb helyen inkább :D

2020. aug. 8. 19:30
 16/28 anonim ***** válasza:
42%

*parkolóhelyet

Bocs az elírásért.

2020. aug. 8. 19:31
 17/28 anonim ***** válasza:
66%

No! Ide kevered a politikát? Minek is?

"Tipikus "libsi". a szó rossz értelmében. "

Azaz te azt hívsz libsinek, akit gyűlölni akarsz.

Ez akkor is szánalmas, ha bármit tett a másik.

2020. aug. 8. 19:32
 18/28 anonim ***** válasza:
63%
Rasszista kissé a kérdés. :)
2020. aug. 8. 19:33
 19/28 anonim ***** válasza:
76%

Kedves kérdező!

A hetes válaszolónak igaza van!

Vannak írott szabályok, és íratlan szabályok. Mindkettő egyformán fontos!

Te az említett esetben nyugodtan lefoglalhattad a másik érkező autónak azt a helyet.

Például ha ketten álltok be egy hosszú sorba a barátoddal, és ő azt mondja, foglald már az én helyemet is, mert nekem el kell menni pisilni, akkor ha jön még valaki beállni a sorba utánad, te előre engeded, azzal a felkiáltással, hogy ti ketten vagytok?

És ha száz ember jön, mindenkit magad elé engedsz?

Ne viccelj már, te nem szabsz meg ilyenkor senkinek semmit, ő akar odatolakodni, és ő akarja megszabni hogy mit csinálj...

Ez olyan mint a KRESZ. Abban nincs olyan, hogy kötelező udvariasság leírva.

Ott se számít, hogy kinek van nagyobb autója, vagy kinek hosszabb a f@rka, csak az számít, ki van az elsőbbségadás kötelező tábla előtt, vagy mögött.

2020. aug. 8. 19:39
 20/28 anonim ***** válasza:
86%
Nem volt egy olyan utca a kozelben, ahol az ut szelen parkolnak (szabalyosan), es ahol nem egymas melle, hanem egymas moge tudtok farral beallni 2 pillanatra? Meg egyiranyuba se lett volna nagy tragedia szerintem, ennyi ideig...
2020. aug. 8. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!