Fiúk, férfiak! Többre tartjátok magatokat a nőknél?
A 'klasszikus' "a lányok vagy a fiúk jobbak" kérdéskör.
Mire gondolok:
Észbeli képességek (IQ), ügyesség (kétkezi munka, kézügyesség, gépkezelés stb.),szociális készségek, vezetői képességek, bátorság, kitartás, sikeresség az életben.
Szerintetek ezekben a képességekben melyik nem a jobb, mindent összevetve? Lehet egy nő ugyanolyan rátermett, mint egy férfi? Illetve hogyan érzitek ezt a mindennapjaitokban?
Kifejtős válszok is érdekelnek.
Most hímneműek véleményére vagyok kíváncsi.:)
Szerintem mindkét nemnek megvannak a maga erossegei es gyengesegei az evolucionak hala, de akar a sajatos eletmodnak is köszönhető nehany fent említett tulajdonsag(pl ügyesség, vagy ha az illeto eddz , egészségesen etkezik akkor attol fuggetlenul hogy no is lehet erosebb mint egy ferfi). Az intelligencia megint olyasmi ami nem kotheto nemhez, kutatasok szerint a noknek fejlettebb az erzelmi intelligenciaja , de ez is egyén fuggo. Nagy általánosságokban lehet beszelni mindkét nemrol, de mindig lesznek kivetelek akik miatt nem lehet konkretan kijelenteni hogy az egyik nem jobb mint a masik.
Az evolucionak annyi koze van ehhez hogy pl. az őskorban a ferfiak vadasztak mig a nok inkabb csak gyűjtögettek, ezaltal a férfiaknak biológiailag erosebb az izomzatuk ,a noknek pedig jobb a kezugyesseguk nagy általánosságban mondva.
Bontsuk szét!
Észbeli képességek: F
ügyesség (kétkezi munka, kézügyesség, gépkezelés stb.): N
szociális készségek: N
vezetői képességek: F
bátorság: F
kitartás: N
sikeresség az életben: F
Eszerint 4:3 ide! :)
Nem szeretem a nemek közti veszekedéseket, szerintem mindkét nemnél bőven vannak problémák.
Viszont, amíg férfiből látok pozitív példát a környezetemben, addig nőből nem. De, tényleg: Nem. Nem vagyok nőgyűlölő vagy ilyesmi, a barátnőimet is szerettem, lány barátaim is vannak, viszont nincs egy olyan nő sem a környezetemben, aki egy óriási példa lenne.
Amíg a nőknél sorban látni, hogy más hátán kapaszkodtak fel, a szerelmi életük az érdekeik irányították, a saját lány barátaikra irigykedtek és még sorolhatnám, addig nem tudom a nőket jobbnak mondani. Férfiaknál ezeket a negatívumokat azért annyira nem látni.
Sokkal nagyobb a különbség tulajdonságok alapján ember és ember között, mint a nemek között.
Ezért szerintem értelmetlen a kérdés, és ezen vitázni teljesen felesleges.
Amúgy sem értem, mi ez az árokásás divat a nemek között mostanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!