Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Alkoholista anyával mit lehet...

Alkoholista anyával mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés
Teljesen el vagyok keseredve. Nem vallja be magának, és tönkre tesz idegileg mindenkit maga körül.
2020. aug. 2. 14:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos semmit, hidd el.

Nekem apám alkoholista, de fejre is állhatok, akkor sem ismeri el. Tenni ellene bármit meg nem fog. :(

2020. aug. 2. 14:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Exem apja is az volt.

Nem tudom jàrt e teràpiàra vagy miken ment keresztül, de amikor lett egy nöje/terve/celjai stb normalis lett.

2020. aug. 2. 14:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg a helyi családsegítő segítségét lehet kérni.
2020. aug. 2. 19:27
 4/7 anonim ***** válasza:

tudnék mesélni, egész gyerekkorom erről szólt :(

Hálisten, mára már abbahagyta, aminek örülök.

De ugye én már felnőtt vagyok, elköltöztem. Gyerek koromban kellett volna, hogy anya legyen.

Nálunk ami miatt megszűnt az ivás -az az ok ami miatt ivott

Depressziós volt, szerintem valami mentális baja is van, akár BPD, akár Bipoláris, nem tudom. De sokat örököltem én is a viselkedéséből.

Mai napig depressziós szegény, és tényleg nincs könnyű élete. De szerencsére már talál benne jót is. És ugye az ok (egy személy) is megszűnt ami ennyire megkeserítette az életét.

Én tényleg mindent kipróbáltam anyámmal, hogy abbahagyja. Az egész gyerekkorom erről szólt.

Kényszerítve elvittük elvonóra (mert erőszak nélkül nem ment)

Vele aludtam, mindent megetttem. Követtem még a wc-be is, hogy nehogy igyon. De mindig talált módot.

Fenyegettem, szeme előtt vagdostam magam. Elkezdtem cigizni inni - én mondtam, hogy abbahagyom, ha ő is.

Persze mindent ígért, de sosem tartotta be.

Kórházba is került, akkor is ott voltam vele hetekig, még a munkahelyemen is felmondtam.

Anyukám nagyon szeret, egyetlen gyereke vagyok, tehát egyedül én voltam aki hatni tudott volna rá. És persze nagyon fájt neki, hogy ezt teszi velem. Meg mai napig is sajnálja.

2020. aug. 3. 14:54
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát oké de akkor minek a hatására hagyta abba? Nekem is ezt a dumát nyomja folyamatosan, hogy jaj ő neki én vagyok a mindene, értem él, stb. Hogy élne már értem amikor egyet kérek tőle, hogy ne igyon és azt sem tudja teljesíteni? Rohadtul elegem van belőle. Amúgy én is felnőtt vagyok (28) de sajnos egy ballépés miatt most rá vagyok kényszerülve, hogy vele lakjak, és nem bírom végignézni, hogy tönkreteszi magát. Én ehhez nem akarok asszisztálni. Közben meg persze elvárja tőlem hogy ne legyek búval b•aszott, de hogy?
2020. aug. 6. 19:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
El kell költözni tőle. nem köteles tönkremenni senki az alkoholistával együtt élve. maradjon az alkesz egyedül, aztán fulladjon bele.
2020. szept. 15. 18:06
 7/7 A kérdező kommentje:
Nyilván ilyet mond dühből az ember de nem gondolom így. Segíteni akarnék neki valahogy. Nem egy random idegen ember akire szarok rá. Sokat tett értem ez tény és mivel az anyám ezért csak nem mondhatom azt h dögöljön meg akkor...
2020. szept. 23. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!