Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A magyarok tényleg elégedetlen...

A magyarok tényleg elégedetlenek és csak panaszkodni tudnak?

Figyelt kérdés
"Csak négy országban kevésbé elégedetlenek az emberek az életükkel, mint Magyarországon – derül ki az Eurostat felméréséből. A magyarok mögött csak a görögök, a litvánok, a horvátok és a bolgárok vannak"
2020. júl. 27. 09:15
 1/4 anonim ***** válasza:
80%

A magyar valóban egy pesszimista, boldogtalanságra hajlamos nemzet, ennek történelmi okai vannak, és az, hogy már általános iskolában megtanuluk, hogy mennyire szerencsétlenek is vagyunk mi. Nézd meg a többi népet, akik még nálunk is elégedetlenebbek, egyiket sem hordozta a tenyerén a történelem.

A másik véglet az olyan "sikeres" népeké, mint az angol meg az amerikai, akik azt tanulják kisgyerekkoruktól fogva, hogy ők a legnagyobb királyok, mindig győztek a történelem során stb. ott megy a folyamatos "keep smiling", mindenki pozitív ha kell, ha nem, számomra az is nagyon idegen. Éltem Angliában, és nem bírtam ezzel a mentalitással mit kezdeni, hiszen ott is volt gond.

2020. júl. 27. 09:27
 2/4 anonim ***** válasza:
50%
Igen mert megvan az alapos oka , itt nem a menő de önsajnáltató rétegre gondolok . A tehetseges ember ha nincs mákja kapcsolata nem fizet le mindenkit akkor elveszik . A lakosságot túladóztatják egyre drágább minden és rossz beltartalmú minőségtelen . Előre jutáshoz hitelekbe hajtják csok stb emiatt a lecsúszás folyamatos . Míg a alja a sittes férgek szabadon garazdalkodnak terjeszkednek a hivatalok linkek korruptak .
2020. júl. 27. 09:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem. Ez is egy sztereotípia.

Mint vannak olyan népek, akikről meg az járja, hogy mennyire boldogok, vidámak. Jártam pár ilyen "boldog" országban. Ott sem mosolyogva, nevetgélve mászkálnak az utcán. Ott is ugyanúgy, mint itthon vannak kedves és kevésbé kedves emberek. Kedves és kevésbé kedves eladók, ügyintézők, felszolgálók, stb.

Nagyon sok helyen jártam, mert a munkám utazással jár. Mindenhol van mindenféle ember. A tipikus sztereotípiákat sehol sem éreztem.

2020. júl. 27. 09:57
 4/4 anonim ***** válasza:
24%
Ha megnézed a Magyar életszínvonalat, akkor rájössz, hogy van okuk rá. Csomóan elmennek külföldre dolgozni. Ez nem véletlen.
2020. júl. 27. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!