A magyarok tényleg elégedetlenek és csak panaszkodni tudnak?
A magyar valóban egy pesszimista, boldogtalanságra hajlamos nemzet, ennek történelmi okai vannak, és az, hogy már általános iskolában megtanuluk, hogy mennyire szerencsétlenek is vagyunk mi. Nézd meg a többi népet, akik még nálunk is elégedetlenebbek, egyiket sem hordozta a tenyerén a történelem.
A másik véglet az olyan "sikeres" népeké, mint az angol meg az amerikai, akik azt tanulják kisgyerekkoruktól fogva, hogy ők a legnagyobb királyok, mindig győztek a történelem során stb. ott megy a folyamatos "keep smiling", mindenki pozitív ha kell, ha nem, számomra az is nagyon idegen. Éltem Angliában, és nem bírtam ezzel a mentalitással mit kezdeni, hiszen ott is volt gond.
Nem. Ez is egy sztereotípia.
Mint vannak olyan népek, akikről meg az járja, hogy mennyire boldogok, vidámak. Jártam pár ilyen "boldog" országban. Ott sem mosolyogva, nevetgélve mászkálnak az utcán. Ott is ugyanúgy, mint itthon vannak kedves és kevésbé kedves emberek. Kedves és kevésbé kedves eladók, ügyintézők, felszolgálók, stb.
Nagyon sok helyen jártam, mert a munkám utazással jár. Mindenhol van mindenféle ember. A tipikus sztereotípiákat sehol sem éreztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!