Mit tegyek ha elképesztő irigy vagyok az orvosként végzett fiatalokra?
"SOTE diplomaosztójáról készült tudósítását és amellett, hogy nagy presztízsű diplomát vehettek át (amivel jól fizetett/rangos szakemberek lettek) "
Jóságos Isten!
Azt a rangot még meg kell szerezni, hosszú évek gyakorlatával,
tanulással.
A fizetésről nem is beszélve.
Az irigység rossz tulajdonság. Párja a gyűlölet.
Ne juss el odáig.
Szerintem tedd azt, hogy tarts önvizsgálatot, vajon mire van hajlamod,
tehetséged, amiben kibontakozhatsz, érvényesülhetsz. Sosincs késő a tanulásra.
Amikor francia tanfolyamra jártam a Francia Intézetbe, gimnazistaként,
akkor egy 70 éves bácsi is a csoportunkba járt.
Jó tanulást, sok szerencsét.
"(ők az istenek, mi a halandók"
Járvány idején kiemelten sok teher hárul az orvosokra.
Becsülni kell őket, nem irigyelni.
#4: "Kimagaslo fizujuk a gyakornoki infos fizuval vetekszik"
És ezt most hogy jön ide? 🤨
Hát nem tudom, én sose irigyeltem az orvosokat. Oké, ott a társadalmi presztízs, az istenkomplexus és a jó pénz, de a másik oldalon ott az állandóügyelet, a kórház atmoszférája, a felelősség (egy komoly hiba az egész életüket derékba törheti), meg van egy ilyen nagyon belterjes belső világuk, ami ugyancsak ezt az istenkomplexust táplálja a felsőbb szintű orvosoknál, nekem ez mindig beteges volt.
Ezt a pénzt fele ennyi felelősséggel és munkával igazából sok más szakmával is meg lehet keresni, max a társadalmi presztízs alacsonyabb, de az meg az én szememben nem képvisel akkora értéket, hogy bevállaljam a negatívumokat.
"Nekem is van egy nagyon nehezen megszerzett infós diplomám amivel azonban nem tudtam elhelyezkedni a mai napig sem"
Én itt elakadtam. Infós diplomával nehéz ma elhelyezkedni????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!