Mi vesz rá egy szülőt arra, hogy megverje a gyerekét, ha tanulni akar?
Minap volt a Rádió1-en interjú. Röviden: roma fiú, 15 évesen se tudott még írni-olvasni, ha elment a könyvtárba tanulni, az anyja megverte (apa halott). Végül ő maga kérte, hogy vegyék állami gondozásba és onnan fejlesztette fel magát a mai szintre, jelenleg felsőfokra szeretne menni.
Mi a fene oka van egy szülőnek megverni a gyerekét, ha az több akar lenni? Irigység?
tudatlanság
irigység
félelem, hogy elhagyja, ha meglátja a világ szépségeit
Szocializáció és kultúra. A cigányoknál a család szent, és a munka az csak fizikai lehet. Így aki eltér ettől, azt csak azzal az eszközzel tudják visszatartani, amiben ők maguk is szocializálódtak és az egyetlennel, amit ismernek: erőszakkal és agresszióval.
Borzasztóan sajnálom azokat a fiatal cigányokat, akik ki akarnak törni, nagyon nehéz dolguk van az ork rokonaik miatt...
Tudatlanság, butaság, szokások...
Amúgy én nem is értem a cigányságot, mert kb hiányzik egy réteg vagy ha vannak, akkor nagyon kevesen. Vagy putrisokat látni vagy a giccsaranyban élő gazdag cigókat. Az amolyan normálisan élőket alig. A 4 év egyetemi tanulmányaim alatt sajnos 1 kezemen meg tudom számolni hány roma származású diákkal találkoztam, ráadásul több ezer fős karon. Pedig szerintem a lehetőség adott, de még gyerekként is azt tapasztaltam, hogy ők vagy nem akarnak tanulni vagy nem tudom. Mondjuk a mi sulinkba nem volt sok, és diszkriminálva se voltak, de sose voltak jó tanulók, akiket ismertem, pedig jó képességű gyerekek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!