Van olyan nő rajtam kívül, aki nem akar gyereket?
Nem.
A gyerekvállaláshoz nem tartozik hozzá a gyerek-nem-vállalás. Ennek az Emberek rovatban lenne a helye. Emberi dolgok, emberi kérdések. Itt azoknak van helye, akik gyereket akarnak vagy nevelnek.
Az abortusz speciális kérdés. Ha valaki hezitál a döntéssel, akkor érthető, ha ide ír. És mivel ennek a rovatnak van olyan alrovata, hogy Terhesség megszakítása, így ott természetes módon helye van.
Viszont aki csak azt akarja hangoztatni, hogy ő nem akar gyereket (ami voltaképpen nem is kérdés, hanem vélemény), az csupán azért ír a gyerekesek rovatába, hogy provokálja őket. Sok esetben íródnak degradáló megjegyzések a gyerekekről, a gyerekvállalásról vagy a gyereket vállaló szülőkről.
Ez olyan, mintha én egy melegeknek szóló fórumra/rovatba azért írnék, hogy fennen hangoztassam, hogy hetero vagyok és hogy mennyire undorítónak és alacsonyabb rendűnek tartom a melegeket.
Nos, az ilyen provokációt én undorítónak tartom. Elég sokrétű ez a GYK ahhoz, hogy a gyermeket utálók ne a gyerekesek közé böfögjék a gyereke(se)k iránti utálatukat.
Szerintem egy szóval sem említettem, hogy utálom a gyerekeket. Pusztán annyit mondtam, hogy nem szeretnék, de javíts ki, ha a kettő egy es ugyanaz. Nekem a gyerekekkel semmi bajom nincsen, szeretem is őket, és a barátnőm gyerekeire is szoktam vigyázni. Nem azért írtam ki, mert meg akarok vele bárkit is sérteni. Tudtommal nem mondtam semmit, ami sértő lenne az anyákra nézve.
Egy jó tanács: ne írd le hamar az embereket, mert könnyen lehet, hogy nincs igazad, és lejáratod magad. Az előítéletesség nem előnyös.
8as, hol tàrgyaljunk erről? A szàmítógépes kayegóriàban? Vagy a sütés főzésnél?
Egyébként igen van, én sem akarok.
Na tipikus nő akinek agyàra ment a gyerekesdi... Mert ha valaki nem akar akkor màr utalja is őket..?
Én pl fel is kötném magam ha terhes lennék. Mégis több gyereket tàmogatok anyagilag étkezés, iskolàzás. De szar ember vagyok mi?
16-os, egyetértek.
Bocsi, de mi értelme van ennek a kérdésnek? Tényleg nem láttad, hogy csak tegnap vagy 3 ilyen jellegű kérdés volt? És lassan tényleg minden napra jut minimum 1-2? Bár vannak gyerekeim, maximálisan megértem, ha valaki nem akar, semmi meglepő nincs abban, ha valaki a gyermektelen életet választja, csak azt nem értem, hogy miért kell ezt ennyire túlspilázni? Tényleg baromi unalmas, hogy minden nap jön minimum egy ember, aki kiírja, hogy nem akar gyereket, de szegényt bántják, mert társadalmi elvárás, blablabla... Nekem ez annyira baromi hihetetlen a saját környezetemből kiindulva, hogy manapság bárkinek is ANNNYIRA nyomják a gyerek témát, meg a "nem vagy nő, ha nem szülsz" dolgot, hogy már nem igazán tudom komolyan venni ezeket a kérdéseket.
#19: Sajnos ez azt jelentené, hogy az érintett emberek többsége minden kapcsolatot elvághatna a közvetlen rokonaival
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!