Szóval félek a villámlástól. De nem úgy mint a gyerekek, nekem nem a hang vagy a fény okoz félelmet, hanem az hogy esetleg belém csap. Még akkor is ha épületen belül vagyok. Ezt hogyan győzzem le, erre van valami?
Bízz a fizikában. Épületen belül lehetetlen, hogy beléd csapjon, te ott teljesen el vagy szigetelve minden ilyen elektromos behatástól. A villámok "befogására vannak a villámhárító a házak tetején. A villám mindig a legmagasabb pontot fogja megtalálni, ez minden esetben a hárító, az meg levezeti a földbe minden további nélkül, semmit nem észlelsz belőle. Ha épületek közt vagy kint a viharban, a fentiek miatt szintén nem csaphat beléd, mert ott van korulotted a sok magasabb epulet. Még ha teljesen szabadban is vagy, egy fat hamarabb fog megtalalni a villamcsapas.
Nem tudom, hogy egy kis hatter megnyugtat-e, ha mar csak ennyit is tudsz. :D
2020. júl. 12. 01:33
2/9 anonim válasza:
Ez valamiféle ösztönös félelem lehet benned, amit tudatossággal felülírhatsz. Nézd meg az első válaszoló válaszát - gyakorlatilag lehetetlen, hogy a villám belédcsapjon zárt térben (leszámítva a gömbvillámot, de az egészen elképesztően ritka jelenség).
2020. júl. 12. 08:24
3/9 anonim válasza:
"A villám mindig a legmagasabb pontot fogja megtalálni"
Ezt még közölni kéne a villámmal.
2020. júl. 12. 08:38
4/9 anonim válasza:
Hát igen!
A villám a magasabb pontba csap bele, de csak akkor, ha az alacsonyabb pont a villámtól számítva 45°-os szögön (ernyőjén, szoknyáján) belül van, mert ott védve van. Ha ebből az ernyőből (szoknyából) kimagaslik, akkor már ő a legmagasabb pont és nem a villámhárítóba csap.
2020. júl. 12. 09:04
5/9 anonim válasza:
Régen én is féltem, rókáztam is miatta, de idővel kinőttem. Abban a pillanatokban, amikor ez van, kösd le magad valamilyen tevékenységgel.
2020. júl. 12. 12:20
6/9 A kérdező kommentje:
#5 Ennyire nem súlyos nálam a helyzet, főként a szabadban félek emiatt, beltérben szinte egyáltalán nem.
2020. júl. 12. 23:00
7/9 anonim válasza:
Szabadban minden normális ember fél, nem?
2020. júl. 12. 23:21
8/9 A kérdező kommentje:
#7 egy nyílt mezőn talán, de bennt a városban?
2020. júl. 12. 23:34
9/9 anonim válasza:
Fogadd el, hogy nem fog beléd csapni. (ez nem azt jelenti, hogy játssz a tűzzel). Gondolj bele, hogy van egy szerződésed arról, hogy beléd nem fog csapni, vagy valami hasonló (na jó, valójában ez nálam legutóbb 7 évesen jött be lol) :D Csak tudd a villámokat a te oldaladon, nem "bántanak" (ölnek meg :D), ha "nem kezdesz ki velük", és nem mész egy olyan helyre, ahol nem vagy védve tőlük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!