Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyarországon miért uralkodik...

Magyarországon miért uralkodik még mindig azaz elképzelés,hogy a felsőoktatás csak a legkiemelkedőbb tanulóknak való?

Figyelt kérdés

Gyakran hallom,hogy túl sok a diplomás és sokkal szigorúbban kellene szelektálni.

Annak a gondolata,hogy a felsőoktatás csak a legkiemelkedőbb tanulóknak való, egy nagyon elavult,19. századi gondolkodás.

Az egyetemeknek nem az a dolga a 21. században, hogy filozofálgató akadémikusokat képezzenek, hanem, hogy olyan szakembereket, akik megállják a helyüket a munkaerőpiacon és képesek reagálni a változásokra.

Erre pedig a felsőoktatás "tömegesítése" a megoldás.Tegyük hozzá az USA-ban, Nyugat-Európában ez már a 80-as években megtörtént.Mint minden más,ez is Magyarországra is később ért.

Én sem voltam kitűnő tanuló, sőt...

Mégis lediplomáztam egy műszaki szakon és igen, volt,hogy újra fel kellett venni 1-1 tantárgyat,mert nem ment elsőre, meg magánoktatókat kellett fizetnem,hogy átmenjek.De, megcsináltam, lediplomáztam.

Messze az átlag felett keresek,kényelmes munkahelyem van, rendszerek a külföldi hivatalos utak is (Covid előtt).

2020. júl. 10. 15:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
53%
9 A gyerekem nem bukott ki,szó szerint bevágta a fenti darabszámú könyvet 4-es lett az év végije ennél a "tanárnál" leírta a véleményét, elnézést kértek és kiiratkozott a szakjáról.Köszönte szépen, a soha viszont nem látásra. Előttem a mai magyar felsőoktatás= 0
2020. júl. 10. 16:28
 12/15 anonim ***** válasza:
53%
11+ És a csoporttársai közel fele elhasalt, a háromnegyede kiiratkozott az adott tanártól. Szóval nem az én gyermekemmel volt a probléma.
2020. júl. 10. 16:31
 13/15 anonim ***** válasza:
66%

Az a baj ezzel az országgal, hogy majdnem mindenkit frusztrál szinte minden. Az egyetemek meg ebbe szépen beleillenek: Lehet szidni a bulizó egyetemistákat, a pár félévet csúszókat, stb. Meghát', úgy összességében az egyetemistákat, mert ők csak az íróasztalnál ülnek, nem csinálnak fizikai melót, nem értenek semmihez és nincs jó szakember.

Ez van. Ilyen az országszellem. Nem véletlenül menekül rengeteg ember.

2020. júl. 10. 17:01
 14/15 anonim ***** válasza:
95%
Nem kell kitűnőnek lenni, de kellenek bizonyos jól elsajátított alapkészségek ahhoz, hogy valaki el tudjon végezni egy egyetemet, főiskolát.
2020. júl. 10. 17:09
 15/15 anonim ***** válasza:
95%
Te végül lediplomáztál, ÉS ezek szerint jó, "használható" szakember is lettél. De szerintem te is tudod, látod, hogy ez a ritkább. És bár nem jó a jelenlegi felvételi rendszer, valahogy szűrni viszont mindenképp kell. Annak sincs sok értelme, ami esetemben volt. Bekerültem önköltségesen (azt Diákhitel2-ből finanszírozva), a végén elhasaltam (szakdolgozat, államvizsga, szakmai nyelvvizsga), egy-egy tárgy már előtte is necces volt. Most ugyanott tartok, ahol előtte az érettségimmel + okj-mmel, csak még hitelt is törleszthetek, és elcsesztem némi időt meg energiát fölöslegesen. Ennek soha még csak az esélyét sem szabadna megadni, még fizetősen sem. Aki hlye vagy valami gyenge kis közepes, az tényleg nem való a felsőoktatásba. Az ilyenek miatt kár az infrastruktúrát fenntartani meg minden...
2020. júl. 10. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!