Normális, hogy bűntudatom van, ha megölök akár egy apró bogarat vagy húst eszek?

Utolsó, bár nem tudom a Biblia, hogy jön ide, de: Ha Isten olyan jó erkölcsi érzékkel áldotta meg az embereket, akkor miért van az, hogy a teremtényeivel kegyetlenül bánunk, és elképzelhetetlen kínzásoknak vetjük őket alá?
Az uralkodás a keresztényeknél a bármit megtehetekkel egyenlő? Csak azért, mert van absztrakciós képességünk és erkölcsi valamink. És az ilyen Kaleta-félék is olyan jól visszatükrözik a bennünk lévő isteni képmást, igaz?
Emberségesen bánni velük, nem azt jelenti, hogy ugyanúgy bánok vele, mint egy emberrel. Azt jelenti, hogy tudatos döntést hozok az erkölcsi érzékemmel és nem hagyom figyelmen kívül az érzéseit és az érzelmei, a fájdalmát. Nem vagyok egy tudatlan barom, aki azt hiszi, hogy mert ember vagyok, mert fehér vagyok, mert európai vagyok, mert keresztény vagyok, a másik élőlény szenvedése kevésbé fontos vagy kevésbé igazi.
Normális és csodás, hogy így gondolod. Ha minden ember ilyen volna, nem lenne háború és gyilkolás.
NEm vagyok vallásos, de a 10 parancsolatban a Ne ölj, nem csak az emberekre értendő, csak ezt az "apróságot" elfelejtjük.
Egy állatnak sem kellene azért szenvedni és meghalni hogy te 10 perc alatt megedd egy testrészét aztán el is felejtsd.
A bogarakat meg vidd ki inkább :)
Még annyit, hogy nincs mit ezen feldolgozni, még egy ember vagy, aki felébredt és gondolkodik és érzi, hogy nem normális amit ember művel.
Üdvözöllek, csodálatos vagy! :)

Tok felesleges megolni a bogarakat, raadasul meg gusztustalan is. Befotes uveggel, vagy egy profi vakumos eszkozzel ellehet kapni es sertetlenul kidobni a lakasbol.
A hus evesre talan a mesterseges hus lesz egyszer a megoldas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!