Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tehetnék ezellen?

Mit tehetnék ezellen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

26 éves nő vagyok, és semennyire sem vagyok képes bízni a férfiakban. Ennek az az oka, hogy 18 évesen megerőszakoltak. Most érzem igazán, hogy ennek évek után is mi a következménye. Megismerkedtem egy velem egyidős férfivel, akivel tényleg mindent meg tudtunk beszélni, kedves, vicces, és még külsőre is nagyon vonzó. Egy dolgot viszont nem bír, az igazságtalanságot, aki igazságtalan vele, és ezért nem kér tőle bocsánatot, arról azt hiszi, hogy az ellenségének tartja.

Többször randiztunk, többet szeretne, én is szeretnék többet, de nem tudok bízni benne, a múlt miatt.

Amikor ezt elmondtam neki, azonnal felállt és nyugodtan, de elég hideg hangon közölte, hogy igazságtalan vagyok vele, nem ő erőszakolt meg, és hogy óriásit csalódott bennem, hogy férfigyűlölő vagyok. Gyűlöljem azt, aki megerőszakolt, de ne őt azért, hogy ugyanolyan nemű, mint a megerőszakolóm.

És felhozta, hogy ő sem vetíti ki rám azt, hogy az első barátnője 20 évesen a kapcsolatuk alatt teherbe esett egy 50 éves börtönviselt pasitól (nem nemi erőszak volt). Ezután egy szó nélkül otthagyott, facebookon letiltott, a számomat blokkolta.

Emailen sikerült elérnem, és mondtam, hogy szeretnék találkozni vele. Erre ő, hogy ahhoz bizalom kell, és az hiányzik, most már kölcsönösen.

Tudom, igaza van, ez is egyfajta rasszizmus a részemről. Szeretnék neki adni egy esélyt. Lehet esélyem szerintetek arra, hogy megbocsát és ad nekem esélyt?

2020. júl. 5. 08:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem búcsúzz el ettől a kapcsolattól, - pechedre egy olyan férfiba botlottál bele, aki következetes és ráadásul az agyával gondolkodik (, nem a középső lábával)! Abba az irányba mutat a dolog, hogy a jelek szerint nem ismerted olyan mélységben, amely után tovább lehet lépni. Nem tesz boldoggá és semmilyen "előnyöm" nem fog származni belőle, de ez a hajó elment, - érdemesebb elengedni. Az a tény, hogy ritka az ilyen férfi, felértékeli a veszteségedet.
2020. júl. 5. 09:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Ezt nagyon elbaltáztad.Ilyen az amikor valaki kavicsnak néz valakit, ami nagyon nem az, bár annak mutatja magát.

Ennél a férfinél a későbbiekben esélytelen vagy.

2020. júl. 5. 09:46
 3/5 anonim válasza:
100%

Szia!

Nyilván egy részben joggal van kiakadva szerintem. Abban teljesen igaza van, hogy nem rá kéne kivetíteni a félelmedet, hiszen Ő semmit nem tett, mindenki megérdemli, hogy minden előítélet nélkül lehessen rá nézni.

Viszont másfelől, neki meg kéne érteni, hogy egy megerőszakolás, különösen egy nő életében örökre megmarad, és nyomot hagy. Ez a Te múltad, nyilván nem Te választottad. De eleve értékelnie kellett volna, hogy elmondtad őszintén mi bánt, megtaláltad a probléma forrását.

Ha nem tudja elfogadni a múltadat, és az azzal járó következményeket, az az Ő dolga, akkor keress olyat aki ezzel együtt is tud várni Rád.

Azt viszont nem értem, hogy miért veszett volna el NEKI a bizalma? Mert megmondtad, hogy még nem tudsz benne bízni?!

Mindenesetre próbálj meg vele kibékülni ha tényleg úgy gondolod, hogy idővel lehet még belőle több is. Viszont ha láthatóan nem keresi a társaságodat, le akar rázni, akkor jobb elengedni.

Sok sikert!❤️

2020. júl. 5. 11:31
 4/5 A kérdező kommentje:

3-as: kb. szóról szóra ezt mondtam neki, mint amiket leírtál. Erre az volt a válasza, hogy tudja, hogy az ilyen nyomot hagy, és nem is várja el, hogy ne negatívan álljak a megerőszakoláshoz. Azt nem tudja elfogadni és megérteni, hogy őt miért kapcsolom össze ezzel. És erre elmondta még egyszer, hogy ő sem fél tőlem amiatt, amit anno az első barátnője tett.

Ő az előítéletességet gyűlöli, és én szerinte VELE ok nélkül az vagyok. És aki benne ok nélkül nem bízik, abban ő se tud, és fordítva. Plusz az ilyen mondatokat, hogy még nem bizom benned, még bizonytalan vagyok, talonbantartásnak veszi, így szerintem azt hiszi, erre készültem.

És erre nem tudok mit mondani, mert mindenben száz százalékig igaza van.

2020. júl. 5. 14:18
 5/5 anonim válasza:

De a lényeg, hogy nem személy szerint Ő benne nem bízol meg, hanem alapvetően a férfiakban. Az, hogy Ő nem fél, az az Ő dolga. Te félsz, szerintem joggal. Most akárki lenne a helyében, benne sem bíznál meg könnyen.

Az, hogy előítéletes vagy, meg, hogy nehezen bízol meg emberekben egyáltalán nem ugyan az! Ha előítéletes lennél vele, meg se akarnád ismerni, nemhogy bármi féle bizalomról beszéljünk.

Az, meg hogy azt hiszi, hogy erre készültél... Akkor most ki beszél itt bizalomról?!

Véleményem szerint, ha igazán látná benned, hogy Te vagy neki az igazi, akkor kissé csalódottan, de azt mondaná, hogy akkor ad időt, hogy jobban megbízz benne. Nem pedig kiakadna Rád. Attól, mert Ő könnyen megbízik az emberekben, nem mindenki más ugyan ilyen. Erre most nincs mit haragudni, ezek érzések, amit nem lehet irányítani, siettetni. Ha neki ez lassú tempó, akkor találjon olyat, akinek hasonlóan gyors, vagy várjon, próbálkozzon.

Én ezt gondolom, de nyilván a Te életed, most nem fogok itt beleszólni. Remélem azért valamit tudtam segíteni.😊

2020. júl. 6. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!