Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Jogosan mondom azt, vásárlás...

Jogosan mondom azt, vásárlás előtt a vevőmnek, hogy kipróbálhatja ,de ha összetöri meg kell vennie? (oda is adom a motort)

Figyelt kérdés

Nemrég árulom a motoromat (simson), eljött megnézni egy 17 éves kölök. Nézegette, felült rá, beindítottuk minden nagyon tetszett a kölöknek, kérdezte, hogy kipróbálhatja-e, ha letétben itt hagyja a vételárat. Én mondom persze, de ha bármi baja lesz meg kell venned.

Ez alatt azt értem, hogy ha a sarkon elcsapja a kocsi és félbetörik a motor, akkor ki kell fizetnie, de odaadom a motort neki, magyarán eladom.

Szerintem ez tlejesen jogos! Amíg nem fizeti ki ,addig az én motorom és minden javítási költséget neki kell állnia, ha tönkreteszi. De ezt olyan formában tesszük meg, hogy ki kell fizetnie a terméket, de cserébe megkapja a motort.

És erre kiakad. Mondja, hogy hát akkor kösz nem.

Mert szerinte nem kell semmit fizetnie, ha az ÉN motoromat összetöri.

Ha a boltban leversz egy borosüveget akkor azt ki kell fizetni. Hiába iható még a fele...

Az ő részéről telejsen korrekt volt, hogy itt hagyja a vételárat, amíg kipróbálja. Ez természetes, hiszen simán ellophatja. Nincs rajta rendszám, nem is kell rá. két perc és romániában eladja.

Ti mit gondoltok erről?

(szavazz!)

2020. júl. 4. 15:58
 1/5 anonim ***** válasza:

"És erre kiakad. Mondja, hogy hát akkor kösz nem."

"Az ő részéről telejsen korrekt volt, hogy itt hagyja a vételárat, amíg kipróbálja."

Szavazok. Szerintem az egyik.

2020. júl. 4. 16:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Igazad volt. Ha osszetori akkor jogos, h ki kell fizetnie. A letet amit ott hagyott nem csak arrol szol (marmint normalis vevoknel), hogy ne lopja el, hanem arrol is, h ha az aruban kiprobalas kozben anyagi kar keletkezik akkor azt abbol lehessen fizetni.
2020. júl. 4. 16:20
 3/5 A kérdező kommentje:
És szerintem még azért IS jogos, mert még ha csak elesi kvele és szétcseszi a tankot rajta, lyukasra súrolja a beton, akkor az nem kerül annyiba, mint az egész motor. Ezért, ha kifizette, odaadom neki a motort. Amúgy sokan azt csinálják, hogy kifizettetik a teljes motort, de megtartják. Na. én odaadom. Végülis azt akartam, hogy el legyen adva.
2020. júl. 4. 16:47
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolom, hogy jogos.
2020. júl. 4. 19:46
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez járműnél nem kérdés, hogy próba csak a vételár átadása után lehet.

Elszaladni nem fogsz, mert utol tud érni, de te őt meg ugye nem.

Látómezőben tehet pár kört.Ha kilép a látómezőből, akkor megvette.

Amúgy, ha nincs jogsija csak tologathatja pénz ide vagy oda.Megvétel után motorozhat persze,de onnantól már nem a te dolgod.

2020. júl. 4. 20:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!