Ki mit kezd az életével?
Nyilván dolgozni azt kell de azon kívül?
Hosszú válaszokat várok.
Előre is köszönöm szépen,további szép napot 🙂
30 körül jöttem rá az életfeladatomra.
Azóta azt igyekszem megvalósítani.
Szvsz csak ennek van értelme, minden más vegetálás és pótcselekvés.
Mi az élet értelme?
Van erről egy tanmese:
- A tücsök egész nyáron csak strandolt, utazgatott, evett, ivott, szexelt, muzsikált stb...
- A hangya viszont rengeteget tanult, 3 műszakban dolgozott, és minden élvezetet megvont magától mert spórolt minden filléren...
Ősszel azután megdöglött mid a kettő.
Hosszútávon:
fő cél és mindent ez irányít:
azt akarom h ezt mondja nekem az Ur , az Isten az utolsó napon:
jól van jó és hű szolgám , menj be Urad örömébe-idézet bibliából.
Nekem ez a lényeg, kikérem magamnak ne kössetek bele én is elfogadom más válaszát, fogadd el az enyém is !
Ezen kívűl fontos a ma h minél többmindent megtegyek nap közbe, így este amikor megpihenek és adok magamra nagyon jó érzés kikapcsolódni.
Legfontosabbnak mondható: a kapcsolataim.
Legszivesebben eldobnám magamtól, csak gyáva vagyok hozzá:(
18/F
Sok szép válasz született.
Én már nem vagyok nagyon fiatal, és bennem is változtak a válaszok az életem folyamán, és lehet, hogy még fognak is.
Szerintem is fontos a tanulás, a tapasztalatszerzés, a fejlődés. Huszas éveimben ez volt nekem a legfontosabb, és sajnos minden mást elhanyagoltam. Nem jól láttam. Fontos, de nem csak ez.
Fontos szerintem a szép környezet, a jó otthon megteremtése, mert kell a békéhez, és hogy onnan, ebből a biztonságból gyűjtsünk erőt a mindennapi feladatokhoz.
Nekem egyre fontosabb, hogy a családomon, a hozzátartozóimon és egyéb hozzám közel állókon segítsek. Ez folyamatban is van. Az eltölt örömmel, hogy akiknek segítek kijönni a nehéz helyzetből, azok elkezdenek magukhoz térni, és ők is elkezdenek másoknak segíteni. Ahogy valaki írta, ez egy láncreakció. Én már ott tartok (sok energia és visszaesések árán) hogy ezt látom már fel-felcsillanni.
Nekem is fontos a tanítás, hogy amit tudok, azt úgy átadjam másoknak, hogy örömük teljen benne. Ezért lehet hogy később tanárként folytatnám a pályámat.
Igazából az élet és önmagam jobbá tétele, talán ennyi. A jó-t nem egyházi értelemben értem. Tehát nem szigorú szabályok mentén, nem úgy, hogy ez meg az megmondja, hogy mi a jó, és aszerint cselekszem. Saját belátásom szerint igyekszem a jót cselekedni. Ebbe nekem belefér a saját természeti oldalam elfogadása is, nem egy szellemi/erkölcsi eszmévé akarok válni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!