Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez kapunyitási pánik? Bővebben...

Ez kapunyitási pánik? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

23 éves vagyok és egyetemre járok jelenleg. Következő félévben végeznem kellene, de számításaim szerint nagyjából 3 félévvel el fog tolódni, tehát 10 félév alatt végzek a 7 féléves szakkal.

A gond, az hogy teljesen kiégtem az egészből, nagyon nehezen tudom magamat rávenni hogy elkezdjek tanulni emiatt nem is haladok valami gyorsan. Fizetősön vagyok, tehát már pénz is van benne meg amúgy is ha már eddig eljutottam be kellene fejezni valahogy. Plusz a családi nyomás is itt van. Elég nyomasztó a gondolat, hogy még 2 évet ott kell rohadnom miközben az élet meg ,,elrepül" mellettem.

Amíg tanulok a pénzszerzési lehetőségeim elég korlátozottak. Dolgozom iskola mellett, nagyjából annyi pénzt keresek belőle hogy ne keljen a szüleimnél pénzért kuncsorogni, ha szeretnék valamit. De önálló egzisztencia felépítésében még sehol sem vagyok. Azon csoporttársaim pedig akik leléptek az első 1-2 félévben azok már azért tartanak valahol és mindig az jut eszembe nekik mennyivel jobb.

Szerintetek nagyon kétségbeejtő a helyzetem és megvagyok késve? Vegyük figyelembe, hogy nagyjából 25 éves koromban tudok belekezdeni az ,,életbe", ha előbb ott nem hagyom az egyetemet.

2020. jún. 29. 19:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is körülbelül 25 évesen fogok végezni. Most leszek harmadéves. Engem nem tartanak el egyáltalán, de már túlléptem ezen hogy idősebb vagyok meg nincs egzisztenciám.

24F

2020. jún. 29. 19:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted mi a jobb?

25 évesen végezni egy remélhetőleg piacképes szakmával vagy 23 évesen 5 év hátrányból elkezdeni egy olyan melót ahova elég az érettségi is?

Szerintem egyértelmű a választás de ha neked nem tűnik annak akkor nézz utána milyen lehetőségeid vannak most állás terén és milyenek lesznek ha már a diploma a kezedben. (ha nincs különbség csak akkor nyersz 2 évet, különben meg csak szimplán elpazaroltál 3 évet)

2020. jún. 29. 19:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem leírtad a probléma forrását. Miért hasonlítod magad másokhoz? Mindenki más, mások a képességeik, a talpraesettségük..stb. Te foglalkozz csak a saját életeddel és próbáld abból kihozni a legjobbat! Semmi késésben nem vagy, előtted áll még az egész élet! :) Igenis, szorítsd össze a fogad és mostmár fejezd be az egyetemet, aztán kapj ki egy jó állást és ne félj hinni magadban!
2020. jún. 29. 20:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Diplomáskent magasabb fizura szamithatsz , mint akik sima érettségivel mentek el melózni.

Hidd el, hogy jobb havi 300-400ezerbol élni, mint havi 150ezerbol.

2020. jún. 30. 01:14
 5/5 A kérdező kommentje:

#2 és #4: Teljesen jogos amit mondotok, de per pillanat nem ezt látom magam előtt akkor sem. Mindenesetre ahogy a művelt brit mondaná:,,There is no turning back now".

Igazából csak azt kellene megoldanom, hogy ne kiégett idegroncsként kerüljek ki. De egyelőre nem tudom hogyan.

#3: Ebben is van valami, de igazából világéletemben sokat adtam mások véleményére és mihez hasonlítanám magam, ha nem másokhoz. Illetve szüleim is folyton a bezzeg az x, bezzeg az y, bezzeg a z dumával jöttek, szóval ez már beidegződés.

2020. jún. 30. 02:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!