Miért akarnak engem meggyőzni az emberek, hogy nem is gáz, hogy cukorbeteg vagyok?
Szerintem nem bántani akarnak, csak nem akarnak belédrúgni még egyet, hogy "hát ez tényleg szívás, sz@rul jártál, ez van" .
De mondd meg nyugodtan nekik, hogy neked igenis nagy dolog.
Azt hiszem ez olyan érzés neked, mint nekem, amikor valaki megtudja, hogy laktóz érzékeny vagyok. Próbálnak segíteni, de fingjuk nincs róla, viszont kínos lenne vitatkozni velük.
Én konkrétan valakinek mondtam, hogy tejtermék fogyasztása előtt be kell vennem a gyógyszerem, mivel nem igazán követek diétát. Na az illető először random figyelmeztetett, hogy bevettem-e már a napi adagot. Aztán nehezen megmagyaráztam neki, hogy nem olyan gyógyszer, ami naponta kell, csak ha tejterméket eszek. Na ez utána nála úgy maradt meg, hogy minden étkezés előtt kell. Tehát ettünk együtt, a kajába sült krumpli, rizs, saláta bármiféle laktózt tartalmazó öntet nélkül, és rántott hús volt. Ő meg elkezdett parázni, hogy jujj nem vettem be a gyógyszert... Szerencsére már kezdi érteni, hogy csak tejtermékek előtt kell szednem, de így is kényszeresen figyelmeztet ő, és a közvetlen környezetemben mindenki, pedig nálam ez még ovis koromban alakult ki.
Azt hiszem ez van, rám kínosan vigyázni akarnak, neked meg vigasztaló szavakat akarnak mondani, csak mivel nincsenek benne nem tudják milyen, esetleg tudnak egy-két sztereotípiát, ami vagy hasznos, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!