Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Cukorbetegség miatt vak...

Cukorbetegség miatt vak leszek hamarosan. Mit csináljak? Egyedül maradok? Nagyon félek.

Figyelt kérdés
Nem is tudom,mi lesz így
2019. máj. 27. 15:23
 1/8 anonim ***** válasza:
56%
Részvétem.
2019. máj. 27. 15:30
 2/8 anonim ***** válasza:
21%
Az igazi barátok nem fognak elhagyni. Ha nincs igazi barátod, ideje szerezni.
2019. máj. 27. 15:34
 3/8 anonim ***** válasza:
92%
Sok vak ember kiválóan boldogul egyedül, neked is menni fog, sok gyakorlás kell hozzá nyilván. Azért ez durva szövődmény, kár, hogy nem lett jobban kezelve a betegséged. :(
2019. máj. 27. 15:36
 4/8 anonim ***** válasza:
95%
Biztos az leszel? Nem lehet vissza fordítani?
2019. máj. 27. 15:40
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem lehet,az leszek!
2019. máj. 27. 15:41
 6/8 anonim ***** válasza:
92%

Cukorbetegség szövődmények nagyon pocsék dolgokra képesek, de azért fontosabb az élet. Ha nem is úgy, mint eddig, lehet élni a betegségekkel is.

Ajánlom, fordulj lelki segítségért szakemberhez. Ha mást nem is, de beszélgetni kell róla. Ne fojtsd el a gondolataidat! Megtalálhatod a lelki segítséget egy barátban, egy rokonban, egy lelkészben, egy pszichiáterben, olykor pedig az élet hoz elébed egy ismeretlent, aki végül támaszt nyújthat.

Mivel, ennek van egy átmeneti időszaka, feltudsz készülni. Ha pozitívan gondolkodsz, akkor rájössz, kedvezőbb helyzetben vagy, mint aki balesetben, hirtelen veszti el a látását vagy aki vaknak született.

Nem biztos, hogy teljesen elveszted a látásod, olykor csökkenés következik be, de marad látás is.

Gondold át, de ki is kérdheted hasonló cipőben járók tapasztalatait, mi az amivel feltudsz készülni minderre. Ráadásul szakemberek segítségét is megkapod!

Gondolkoztál már azon, segítőkutyát nem szeretnél esetleg? Ha jól tudom, ez eléggé lassú folyamat, érdemes mielőbb nekiindulni.

Mivel foglalkozol? Van módja ezt tovább csinálni vagy szakmát, munkakört kell váltanod?

Nekem van látás csökkent és vak ismerősöm. Gyógymasszőrként, telefonközpontos, ill. telefonos ügyintézőként dolgoznak.

Miért maradnál egyedül? Jelenleg, nincs párod? Nincs családod?

Mindenek előtt a legfontosabb, keresd fel a Vakok Állami Intézetét, ott számtalan segítséget tudnak nyújtani!

2019. máj. 27. 16:17
 7/8 anonim ***** válasza:
89%
Nem fogsz egyedül maradni. Hasonló problémával küzdök, ha te magad elfogadod, nem fognak elfordulni tőled. Utolsó tanácsait fogadd meg.
2019. máj. 27. 18:27
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha van lehetőséged utazz, nem muszáj külföldre el menni belföldön is sok szép hely van, ismerkedj új emberekkel hidd el nekem hogy lesznek kedves emberek is, ebből is ki alakulhatnak barátságok,minél több dolgot próbálj ki amég látsz aztán után is, esetleg könyvet is lehetne erről írni, hogy sok új emberrel meg ismerkedtél és az eset után mennyien maradtak melletted, akiknek tényleg számítasz azok hidd el nekem melletted fognak maradni, keress új dolgokat és minél több dolgot próbálj ki, szép emlékeid maradjanak hogy aztán ezeket el tudd mesélni, kitartás.
2019. máj. 28. 01:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!