Kicsi gyerekek miért 1-el kezdik a számolást?
Én 17 vagyok ,de még mindig nem értem... A nővéremnek most a két gyereke közül a fiatalabbik 5 éves, de még az idősebb 8 éves is 1-el kezd számolni.
Pl játszottak és számolták ,hogy ki milyen gyorsan futja körba a házat. És a "rajt" pillanatában mondják, hogy egy!!! De hát akkro még nulla van. 1 másodperc múlva lesz csak 1.
Juj, megszólalt a pedáns zsenike.
Te mivel kezdel számolni, kislány? A semmivel, vagy a 0,1-gyel?
Nem, te is az 1-gyel kezdel számolni!
Az érdekes, mert szerintem ált. isk. 3. osztály előtt nem tartalmaz törteket a tananyag, de lusta vagyok utána nézni.
Neked meg gondolom a másodfokú gyökképlet volt a jeled az oviba, így nem meglepő, hogy az óvónénivel már deriváltatok.
Valóban, az e^π*i -vel kellene a kisdedeknek a számolást. Vagy a (−1)^i = e^−π = 0, 0432139 . . . , akkor egy transzcendens számmal kezdenek. A Liouville-konstanssal, az is transzcendens. Nem is értem, miért nem.
Az "egy-két-há" az butaság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!