Mik azok a zenék amiket ha mond valaki, hogy hallgat, negatív benyomást kelt?
Az összes agyonjátszott 2000 utáni pop zene, beleértve a kpopot is, az összes olyan, amiben nyafognak, az összes gépi zene.
Ezek azok, amik kikergetnek a világból.
A többi műfaj közt is akad, amit nem szeretek, pl rap, vagy magyar retro, de ezeknek elismerem a zenei mivoltát.
Igazából ha valaki azt mondja, hogy "nem tudom" vagy egy híres popsztárt (one direction, Justin Bieber stb —tudom, hogy ezek régiek, nézzétek el nekem, hogy nem vagyok naprakész ezzel a műfajjal kapcsolatban)
De ezek feldolgozásait tudom szeretni. Legyen az egy metál, jazz, klasszikus stb stílusú feldolgozás. Szerencsére elég sok van, így feljavítják a sok pop szennyet.
Illetve ha valaki azt mondja szereti a rockot, aztán mond egy nyafogós pop együttest 😂😂
A rock és metal igényes, örökzöld műfajok. Ahhoz, hogy ezeket a stílusokat profin előadd, évekig kell keményen tanulnod a zenét, gitározni, dobolni stb. Egy reggaeton, pop, mulatós cigány zene, vagy divat rap előadásához csak letöltesz (ellopsz) egy zenei alapot és ráénekelsz. Több kevesebb sikerrel. Ezek az utóbbi műfajokban semmi különleges nincs, hallgatod pár napig utána meg soha többé nem is emlékszel rájuk. Na jó, talán a pop az amelyik tud néha újat mutatni, de sok popsztár nem tud egy hangszeren sem játszani, többségük csak egy utcáról felkapott személyiség nélküli valaki, aki utána megy a süllyesztőbe, magyarán megmondva, 15 perc hírnév és kifújtak. A rock/metál műfajában, hogy ilyen megtörténjen az ritka. Ezek a nagynevű rock/metál bandák konkrétan örök életűek, 40-50 év után is milliók rajonganak értük. Mondjuk ebben a műfajban feltörni is nehéz, mert nagy tehetség kell hozzá. Nincs autotune, lopott zenei alap, stb mint a többi műfajnál.
A kérdésre is válaszolva, nálam negatív, hogy ha az illető mainstream divat zenéket hallgat csak és kizárólag, és elítél mást, aki igényesebb, intelligensebb közönségnek való zenét hallgat.
Mondom ezt úgy, hogy szeretem az underground rapet, meg egyéb alternatív stílusokat ami nem kizárólag csak rock/metal tud lenni.
Egyébként én nem szólok le senkit, hogy ő milyen zenét hallgat, de társnak pl nem tudnék elképzelni valakit aki az igénytelenebb, erőfeszítés nélküli mainstreamet részesíti előnyben.
18 -as nagyon jól lefedte az én ízlésemet is. Legjobban a magyar popzene irritál, emellett a magyar ál-ganxta RAP, a lakodalmas, mulatós, az icce-ucca-icce-ucca cigányzene, az autotune -olt éneklős, igénytelen, ostoba zenék, a DZS-DZS-DZS-DZS metál és a tuc-tuc-tucat elektronikus fos.
Vannak zenei irányzatok, amiknél nem is annyira a zenével van a bajom, mint inkább a hozzá kapcsolódó szubkultúrával. Pl. ha egy csajról megtudom ismerkedésnél, hogy rokker, lehervadok róla, mert számomra az egyet jelent a falfehér, sápadt, dagadt vagy csontsovány testtel és a sportgyűlölő, bőrdzsekis, piálós-okádós életérzéssel, ami nagyon távol áll a világomtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!