Az gáz, ha én nem olvastam el a Pál Utcai Fikúkat, mert pont azt éppen nem volt kedvem és kihagytam? Már gondolom felesleges lenne elolvasni, mert már nem tudna megfogni. 25F
csak azért kérdezem, mert ciki volt h nem tudtam valamit belőle, sőt semmit, mivel nem olvastam bele sem. amikor kötelező volt nyáron én azt kihatyma, kaptam 3 egyest azt mással kijavítottam. de nem érdekelt és nekem megérte.
Amúgy a Philip Pullman regények és a Narnia sorozat a kedvenceim, nameg most olvasok egy újabb ifjuságit mert eléggé gyerekes vagyok. szóval szeretek olvasni.
A diszlexiám mitt elnézést! Nem játékból nem tudtam megtanúlni helyesen írni. ( reál tárgyak mentek rendesen, van belőle diplomám is :) )
Hát figyelj... Ha nem érdekes a tartalma akkor nem muszáj elkezdened. Max beleolvasol és meglátod, hogy milyen.
De halkan megjegyzem nekem négy kötelező olvasmány tetszett eddig, pedig volt jó sok. Amik tetszettek az az Egri csillagok, a Pál utcai fiúk, az Ábel a rengetegben és a Legyek ura volt. Az utóbbi kivételével a többi általánosban ért el engem és lehet, hogy nem feltétlenül értettem a mögöttes tartalmat, nekem tetszettek.
Egyébként ha már szóba jött a fantasy téma, teljes szívből ajánlom Scott Lynchtől az Úri csirkefogó sorozatot. Én személy szerint az első két részt imádtam, a harmadik részt olvasom, de nagyon tetszik, a negyediket meg valószínűleg izgatottan fogom várni, főleg hogy még sehogy sem jelent meg, valószínűleg soká lesz magyar fordítás... Na mindegy :D ha már magyarul kezdtem el, akkor úgy is fejezem be, kivéve, ha valamiért nem fordítják, akkor neki esek angolul :D
Szerintem a PUF pont azon kevés kötelezők egyike, ami nagyon jól öregedett, és még ma is teljesen élvezhető egy gyerek számára.
Emlékszem, hogy amikor én először olvastam, akkor nyűgösen kezdtem neki, de egy idő után azon kaptam magam, hogy érdekelni kezdett. És azután már nem azért olvastam végig, mert muszáj volt, hanem mert kíváncsi voltam a sztori végére.
26/F
Szerintem jó könyv, de gyerekként élvezetesebb, főleg ha te is bandáztál annak idején vagy "bunkit" építettetek. A mai gyerekeknek ez kimarad, mert a 1. a szülő fosik elengedni az utcára, 2. mindenki a telefonját nyomkodja. Én 30 vagyok nő, remek gyerekkorom volt és mi is megharcoltunk a kedvenc helyünkért.
Amúgy a történet fent van Wikipédián kivonatolva, csak hogy a sztorival tisztában légy. Amúgy olyan témákat érint mint a hazafiság, becsület, hűség, árulás. Szerintem érdemes elől ásni, felnőtt fejjel is, igaz kicsit más az üzenete, de szerintem egy jól megírt regény.
Fent van a neten is, el tudod olvasgatni online :)
Nekem ez az egyik kedvenc könyvem. Külön szeretem benne azt is, hogy visszarepít egy régebbi Budapestre - ahol már van Füvészkert, de még lóvasúttal járnak az emberek.
Több országban is népszerű könyv, sok nyelvre le lett fordítva, nem ok nélkül :)
Ha a diszlexia miatt problémás elolvasni, akkor fent van a neten hangoskönyv formájában is:
Na mi az egyik kérdés a hölgyektől?
1. Olvastad a Pál utcai fiúkat?
2. Van kocsid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!