Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az introvertáltakat miért...

Az introvertáltakat miért kényszerítik állandóan extrovertált megnyilvánulásokra?

Figyelt kérdés

Elegem van abból, hogy az introvertált embereket belekényszerítik az összes olyan élethelyzetbe, amik az extrovertáltaknak állnak jól. Már óvodában megfigyeltem ezt a jelenséget. Sosem engedtek elvonulni, nyugodtan ellenni. Állandóan csoportos játékokon kellett részt venni a többi gyerekkel. Mindig azok voltak a kiskedvencek akik állandóan nyüzsögtek, pörögtek, provokálták magukat. Engem meg gyerekpszichológusokhoz küldtek, csak mert nem akartam együtt játszani a sok idegesítő erőszakos hülyegyerekkel.

Aztán jön az iskola ami még rosszabb. Szóbeli felelések, az érettségin, egyetemi vizsgákon sokkal nagyobb nagyobb hangsúlyt fektetnek a szóbeli vizsgákra. Egyetemen prezentációkat kell tartani akár az egész szak előtt. Az extrovertáltak persze lubickolnak ebbe a szerepbe, mert imádnak szerepelni, és dumálni akár a semmiről is. Egy introvertált számára ez viszont kész emberkínzás. És emiatt a hülyeség miatt lesznek gyengébbek az eredményeik, pedig sokkal intelligensebbek, és műveltebbek mint az extrovertáltak.

Aztán az munkahelyen is. Már csak ahhoz, hogy bekerülj, állásinterjún kell részt venni, és beszélgetni a leendő főnökkel. Emiatt a helyzet miatt egy introvertált álláskereső már megint hátrányból indul, pedig sokkal jobb, és megbízhatóbb munkaerő mint egy extrovertált. Aztán utána is csapatépítőkön, céges bulikon részt venni. Ha nem teszed, akkor kinéznek. Visszataszító ez az egész helyzet.

Elvileg demokratikus társadalomban élünk. Akkor miért kell az introvertáltak életét minden téren nehezíteni? Miért nem lehet a dolgokat különválasztani, és mindenki csinálja úgy a dolgait ahogy neki tetszik, és amihez kedve van?

2020. jún. 19. 17:43
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
80%
Na akkor én leszek az az egyetlen fogyatékos introvertált aki egyetért veled :)
2020. jún. 25. 18:14
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

90 %-ban egyet értek Veled.

Nyugodj meg, vagyunk még igy páran.

2020. jún. 25. 21:08
 23/31 A kérdező kommentje:

"a szóbalivel meg mi a baj?"

Az, hogy az csak egy bizonyos személyiségtípusnak való, akik akkor is a javukra tudják fordítani a dolgot, ha éppen nem is tudnak semmit. Ellenben egy introvertáltnak akkor is leértékelik a szóbelijét, ha éppen mindent tud, mert nem fogja tudni magát olyan magabiztosan, és pörgősen előadni.

"90 %-ban egyet értek Veled."

Esetleg megkérdezhetem, hogy melyik az a 10% amelyikkel nem?

2020. jún. 25. 23:04
 24/31 anonim ***** válasza:
80%

"Az, hogy az csak egy bizonyos személyiségtípusnak való, akik akkor is a javukra tudják fordítani a dolgot, ha éppen nem is tudnak semmit. Ellenben egy introvertáltnak akkor is leértékelik a szóbelijét, ha éppen mindent tud, mert nem fogja tudni magát olyan magabiztosan, és pörgősen előadni"

Ez csak kifogás. Tényleges tárgyi tudás nélküli rizsával maximum pár inkompetens tanárt lehet palira venni. A magabiztos, pörgős előadásnak pedig semmi köze az introvertáltsághoz, ez a bizonytalan tudásból ered, ha az ember ismeretei csak felületesek a témában.

Tudom, mert én is introvertált vagyok, de ha egy vizsgára becsületesen felkészültem, akkor magától értetődik hogy biztos volt a tudásom. Ha pedig csak makogtam össze vissza az soha nem az introvertáltságom miatt volt, hanem mert hülye fejjel a zh előtti este próbáltam bevágni az anyagot.

Szóval ne kifogásokat gyárts, hanem tanulj becsülettel, és akkor majd lesz eredménye is!

2020. jún. 26. 00:46
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Nyilvánvaló összefüggések felismeréséhez (valaki nem magabiztos a tudásában = hiányos a tudása) nem kell nagy ész.
2020. jún. 26. 07:30
 26/31 anonim ***** válasza:
84%
Ezek csak kifogáskeresések. Itt nem introvertáltságról, hanem inkompetenciáról van szó - az élethez. Igen, sajnos úgy működik a világ, hogy ki kell nyitnod a szád és kell némi bátorság ahhoz, hogy legyen eredmény. És mi ezzel a baj? Nem kell ehhez sem introvertáltnak, sem extrovertáltnak lenni, egyszerűen életképesnek.
2020. jún. 26. 09:32
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Azért linkeltem be a 3. válaszban a videót, mert szerintem Susan Cain elég szépen bemutatja mindazt, amiről itt írtak előttem, miszerint az introvertáltság nem egyenlő azzal, ha valakinek kevés az önbizalma, és nem tud/mer megnyilvánulni mások előtt. Ha megfigyeled, látszik rajta, hogy mennyire nem az ő közege a nagyközönség előtti beszéd, sokszor csuklik el kicsit hangja, vesz mély levegőt, stb., és el is mondja, mennyit készült erre az előadásra.

Szintén introvertáltnak tartom magam, de én sem értek egyet mindennel, amit írsz. Például a szóbeli feleteknél az, hogy leblokkol-e az ember, vagy „kivágja a rezet”, nem ezzel függ össze, hanem azzal, hogy mennyire szorong, az debilizáló vagy facilitáló hatással van-e rá. Érdemes lenne tehát inkább azon elgondolkodnod, mitől szorongsz. Másrészt pedig érdemes olyan szakmát választanod, ahol nem kell csapatépítésen és egyebeken részt venned.

2020. jún. 26. 14:22
 28/31 A kérdező kommentje:

"Ez csak kifogás. Tényleges tárgyi tudás nélküli rizsával maximum pár inkompetens tanárt lehet palira venni."

Akkor én eddig 90%-ban csak inkompetens tanárokról találkoztam, meg amiket másoktól hallottam, az is ezt támasztja alá. A szóbelinél nem a tárgyi tudást értékelik, hanem pont hogy az extrovertáltsági szintet. Aki "csak" összefoglalja a dolgokat szűkszavúan, kevésbé átélten, azt lehúzzák, aki meg lyukat beszél az ember hasába azt meg feldícsérik.

2020. jún. 26. 23:25
 29/31 A kérdező kommentje:

"Igen, sajnos úgy működik a világ, hogy ki kell nyitnod a szád"

Hát pont ez a bajom. Miért kéne kinyitnia mindenkinek a száját, ha valakinek ez egyszerűen nem való? Pont ez az a kényszer, aminek csakis az introvertáltak vannak kitéve.

2020. jún. 26. 23:28
 30/31 anonim ***** válasza:
80%

"A szóbelinél nem a tárgyi tudást értékelik, hanem pont hogy az extrovertáltsági szintet"

A tananyag olyan szintű ismeretének, hogy hosszú előadást is tudj róla tartani, semmi köze az extrovertáltsághoz. Ha elég biztos az ismereted az adott anyagból, akkor tudsz róla beszélni, ha kell. Ha meg csak annyit tanultál meg hogy csak a lényeget tudtad összefoglalni, akkor nem az introvertáltságod volt a hiba, hanem a tudásod felületessége.

2020. jún. 27. 01:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!