Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy tudnék kevésbé rohanni...

Hogy tudnék kevésbé rohanni mindenhová?

Figyelt kérdés
A probléma az, hogy mindenhová rohanok. Minden feladatot, legyen az ügyintézés, bevásárlás, munka, minél előbb le akarok tudni, hogy minél előbb hazamehessek. Emiatt viszont mindenhová úgy érkezem, mintha nyakon öntöttek volna egy vödör vizzel, annyira megizzadok. Próbáltam tudatosan lassabban menni, de nem sokáig ment. Pár nap múlva megint rohantam mindenhová. Csak egy példa: a bolt a kapunktól 2 km-re van, ezt én általában 5 perc alatt teljesitem.

2020. jún. 19. 10:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

En pont ilyen vagyok, viszont a suhanast elvezem. Utana nem jo, az izzadva lihegve megallas.

Nem tudom, amugy te sportolsz? Nekem ez a sport is. Nem tudok futni, de irgalmatlan tempoban orakig is birom es hegyekben is. Engem maga a sietes is kikapcsol, ha lassan mennek, ideges lennek.

Ezen gondolkoztal, hogy nem levezetes-e nalad ez?

Es hogy maskor kulon sportkent is csinalhatod ugy oltozve.

2020. jún. 19. 12:19
 12/17 A kérdező kommentje:
#11. Lehet, hogy hasonlók vagyunk. A virus előtt heti kétszer jártam spinningre, meg heti egyszer zumbára. Ennyi volt a sport az életemben. Az viszont nálam is jelen van, hogy a lassúság idegesit. Pl. ha valaki felidegesit, egy lendületes zene simán lenyugtat, de a meditációs zene nagyon tud idegesiteni.
2020. jún. 19. 12:41
 13/17 anonim ***** válasza:
91%

Nem az a gondod, hogy mindenhova sietsz, hanem azért sietsz, mert sehol sem érzed jól magad, csak otthon. És sietsz, hogy minél előbb otthon lehess.

Hasonlóan voltam én is. Azt csináltam, hogy rövid útra indultam és feladatokat találtam ki magamnak.

Pl. számoljam meg hány rózsa virágzott az út mellett. És nem siethettem, mert figyelnem kellett, hány rózsa volt.

Vagy nézzem meg a házszámtáblákat és válasszak ki egyet, ami nagyon tetszik. Nézzem meg, hány ablakon van fehér függöny, hányon nincs és hányon van színes.

A lényeg, hogy tudatosan lelassítsd magad, és közben jól érezd magad. Vegyél mély levegőt, élvezd a friss levegőt.

2020. jún. 19. 13:27
 14/17 anonim ***** válasza:
88%
Tehát mikor sportolsz akkor is rohansz. Szerintem sincs ebben semmi bonyolult. Ezt tényleg cska úgy lehet hogy tudatosabb vagy, és egyszerűen csak lelassítasz. Így nem izzadaz le ha odaérsz. Amit muszály megcsinálni azt muszály. Plusz ezért is javasoltam higy sok kicsi bevásárlás helyett inkább csinálj egy nagyot abban az esetben ha tudsz fizetni havi 2 taxit hazafelé.
2020. jún. 19. 13:33
 15/17 A kérdező kommentje:
Most eszembe jutott valami. Ha egy teljesen idegen helyen járok, ott nem szoktam rohanni, hanem ráérősen szoktam nézelődni. Eleinte itt is úgy voltam, mint a #13-as válaszoló. Mindent megnéztem, megfigyeltem, de mostanra már nem érdekel egyáltalán a körülöttem lévő világ. Már csak az otthonom, ami érdekel. Hogy is fogalmazzak? Lehet, hogy ráuntam a környezetemre, azért nem érzem jól magam már? Persze nem lehet mindig új helyre költözni, de lehet valami ilyen a háttérben?
2020. jún. 19. 13:51
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
13-as vagyok. Lehet. Én költöztem. Szabályosan már utáltam azt a helyet, ahol laktam. Mióta elköltöztem, sokkal jobban érzem magam.
2020. jún. 19. 14:17
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Amikor észreveszed, hogy elkezdesz rohanni, kérdezd meg magadtól:

"Mi a legrosszabb dolog, ami történne, ha nem rohannék?" "Megéri?". Ha racionálisan meg tudod magyarázni magadnak, akkor rohanj tovább, ha meg nem, akkor kapcsolj vissza 2-vel.

2020. jún. 19. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!