Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ebben az országban komolyan...

Ebben az országban komolyan nem lehet semmit csinálni, mert mindenért belekötnek az emberbe vagy irigykednek rá?

Figyelt kérdés

Olvasom itt a kérdéseket, tapasztalom a saját bőrömön, mesélik ismerősök, családtagok. Akármit csinál az ember, ami esetleg több a "reggel elmegyek dolgozni este meg sörrel nézem a tévét" mentalitásnál (csúnya sarkítás, nyilván nem szó szerint kell venni), akkor már egyből jönnek a megyjegyzések:

"Milyen nagyra van magával"

"De magas lóról beszél"

"neki könnyű"

És így tovább. Ez igaz a testalkatra, pénzre, munkahelyre, családi állapotra, bármire. HA valami jobb a másikénál (legyen az akármi), akkor azt már el kell temetni, máglyára vele. Miért? Se ideges nem vagyok, se katatón (még :D), de ezt nem fogom fel. Csak itthon megy ez, vagy mindenhol ilyen gettófelfogás van? Pedig az átlag társadalmi osztályban mozgok, nem is a csúnya szóval mondva "panelproli" szinten.

Szóval két dolog érdekelne:

- Kinek milyen történetei vannak ilyenekről

- És Miért ilyen gusztustalan a magyar mentalitás?

2020. jún. 19. 08:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
87%

Volt a hervisbe 2+1 akció és én vettem magamnak három pár Nike-ot. Mikor kolléganőm meglatta rajtam az egyiket, elvolt ájulva, hogy képzeli, hogy mennyivel kapok többet ha nekem telik ilyenre.

Mikor meglátták, hogy el vagyok jegyezve meg egyből ment a pletyka, hogy nem biztos hogy össze is házasodunk, meg hogy biztos jól állunk, ha telt gyűrűre.

Akárhányszor megyek fodrászhoz, megkerdezik, hogy mennyit fizettem. S mindig ki vannak akadva, hogy mikre költök és miből. Persze azt nem nézik, hogy én három éve nem voltam sem nyaralni, de még a szabadságom sem vettem ki, hanem dolgoztam és gyűjtögettem a pénzt.

2020. jún. 19. 12:55
 12/20 anonim ***** válasza:
77%

Ez csak proli körökben szokás. Kíváncsi lennék, a munkahelyi sztorikat írogató illetők, vajon hol és mit dolgozhatnak. Ez a réteg szokta a Facebookot is teleposztolni a hitelre vett sz.rjaikkal.

Érdekes, nálunk a munkahelyen senki nem azt nézi kinek milyen kocsija, milyen ruhája van stb. Senki nem a másik pénztárcájába kutakodik. Jó, mondjuk nem is gyári melós vagyok :)

2020. jún. 19. 13:17
 13/20 A kérdező kommentje:

Voltam olyan gyárban ahol 200 ember volt de olyan összetartás meg közvetlenség volt hogy alig hittem el. Ez egyetlen eset volt. A többi tapasztalatom sajnos mint a felsoroltakhoz illik :/

Jobb bérezésű helyeken (mondjuk 400 nettó +) nem igen megy ez ahogy tudom. Egy két embert ismerek aki efölött keres. Valóban az alja körökben módi ez. Szomorú, de sajnos igaz.

Köszi mindenkinek

2020. jún. 19. 13:33
 14/20 anonim ***** válasza:
74%

Mi sem merjük megmondani még a családomnak sem, hogy mennyit keresünk, mert rögtön jön a nektek könnyű szöveg.

A családomtól évekig hallgattam, hogy neked mennyire jó, mert gazdag a férjed, ő tart el. Amikor pedig mondtam, hogy én többet keresek, mint a férjem, akkor csak annyi volt a reakció, hogy "na menjél már tudod hova".

Az oviba nem merem a drágább autóval vinni a gyereket, mert ott is mindenki azt lesi, kinek mije van. Mi lenne, ha kiderülne, hogy két autónk van?

Aki volt már a házunkban, mindenki azt kérdezgeti, hogy nyertünk a lottón?

A titkunk pedig csak annyi, hogy mindkettőnknek a gyerek előtt 2 munkahelye volt, szinte hétvégén is dolgoztunk, hogy később könnyebb legyen. Kétszer meggondoljuk mire költünk és a házat is szinte teljesen mi újítottuk fel.

De az átlagember csak azt látja, hogy nekünk mennyire könnyű, mennyi mindenünk van.

2020. jún. 19. 13:54
 15/20 anonim ***** válasza:
84%
11-es vagyok. Irodán dolgozom, de van két három kolléganőm akik mindenkit így kibeszélnek. Például engem aznap Nikének szólítottak, mert új nike cipőben mentem dolgozni... Ha valaki egy kicsit jobb náluk valamibe, leszolják a hátánál. A többiek teljesen normálisak, nem azt nézik, hogy ki mibe öltözik, vagy, hogy ki mit csinál a magánéletében. Amikor van két három ilyen személy egy munkahelyen, eléggé befolyásolja a légkört.
2020. jún. 19. 14:08
 16/20 anonim ***** válasza:
80%
A fizetésünket mi sem mondjuk a családnak, mert sokat kértek kölcsön amit máig nem adtak vissza. Szóval hazudunk a fizetésről, ha veszünk valamit akkor mindig azt mondjuk, hogy olcsóbb volt. Vettem új telefont, de azt mondtam, hogy használtam vettem szinte felárba; ruhákra is sokra mondjuk azt, hogy nem eredeti vagy hogy turkálóból van. Mindig azt kapjuk meg, hogy milyen könnyű nekünk, van pénzünk, jól keresünk. Aztán meg jönnek olyanokkal, hogy esetleg van e plusz pénzünk, meg hogy mi úgyis jól megélünk és a felretett pénzünk úgyis csak ott áll.. Nem tudják, hogy mennyink van, de azért gondolják, hogy van valamennyink.
2020. jún. 19. 14:17
 17/20 anonim ***** válasza:
76%

14-es vagyok.

16-os pontosan így jártunk mi is. Mindig leszóltak bennünket, de közben fejőstehénnek gondoltak.

2020. jún. 19. 14:19
 18/20 anonim ***** válasza:
83%

Nekem idáig többféle tapasztalatom volt: vagy én álltam jobban, mint a környezetem, és akkor folyton jöttek a kérdések, amivel azt nyomozták, hogy mim van pontosan és ahhoz hogy jutottam hozzá és mindenhol, ahol csak lehetett próbáltak alámtenni, hogy ne legyen már azért annyira jó. Ha kiderítették, hogy pl. egy tizessel többet keresek, mint ők, már rögtön úgy kezeltek, mintha loptam volna.

A másik helyzet pedig az, hogy a környezetemben voltak tehetősebbek, állandóan fitogtatták, hogy mijük van, és mennyiért vették, a pénzükre és az életmódjukra fel emberileg is többnek gondolták magukat és folyton okítottak, hogy mit csináljak, és mit vegyek, hová utazzak. Ilyenkor ha nagyon túltolják a dicsekvést meg az okoskodást, előfordult, hogy beszóltam egy-két negatív megjegyzést a dolgaikra, hogy hátha máshol adják elő magukat, de sajnos hatástalan volt. Ilyenkor lehet, hogy ők is az gondolták, hogy milyen irigy vagyok rájuk, pedig nem. És akkor maradt az a lehetőség, hogy hasonló helyzetben lévővel hoz össze a sors. Hát az ilyennel se lehet normálisan beszélgetni semmiről, mert igazán csak az efféle ember kezd el ezerrel túrkálni a pénztárcámban meg az életmódomban, mert addig nem tudja éjszaka álomra hajtani a fejét, míg ki nem derül, hogy melyikünk van egy milliméterre is előbbre. Külföldiekkel is dolgoztam együtt, ők se voltak sokkal különbek.

2020. jún. 19. 15:55
 19/20 anonim ***** válasza:
22%
Okkal-ok nélkül, ész nélkül, ez van.
2020. jún. 19. 20:48
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

13.54

"Az oviba nem merem a drágább autóval vinni a gyereket, mert ott is mindenki azt lesi, kinek mije van. Mi lenne, ha kiderülne, hogy két autónk van?"

Szóval akkor van egy THM-es Suzuki az a "drágábbik", meg egy 20 éves valami? Nyugodtan elviheted a gyereket óviba a "drágábbikkal" senki nem fog rá irigykedni.

Egyébként miért hiszed, hogy 2 autó az akkora nagy valami? A legtöbb magyar háztartásban minimum 2 autó van, vagy ahány tagú a család, mert tömegközlekedéssel már manapság már szinte senki nem hajlandó járni.

Szóval ne hidd, hogy az átlagos, középszerű életszínvonalad akkora nagy teljesítmény, hogy bárki is irigykedne rád.

2020. jún. 19. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!