Hogy fogadjam el, hogy soha nem lehetek vékony életem végéig?
Ezt nem az élet teszi veled, te teszed saját magaddal, te alakítottad így a sorsod. Te tudsz fogyni, tehát ez nem szervi probléma. Mindenféle drasztikus diéta helyett életmódváltásra van szükség, amit nem hagysz abba amint elérted a kívánt súlyt, hanem tartod életed végéig.
Egyedül ezek után inkább ne próbálkozz, keress fel egy dietetikust.
Ez azért van, mert nem életmódváltás volt nálad, hanem jo jo diéta.
Én 98 kiló voltam. Lányként is inkább duci voltam, mint vékony. Én is így jojoztam mint te. De végül meguntam. Ma már lassan 5 éve 65 kiló vagyok. Teljesen máshogy étkezem, élek mint régebben.
Az ember tud változtatni, ha akar.
Orvosnál voltál már? Lehet, hogy vmi betegség áll a háttérben, amit kezelni kellene. Illetve az sem mindegy, hogy fogytál le. Állítólag ha túl drasztikus a módszer (gyorsan fogysz sokat, éhezteted magad), akkor utána nagyon könnyen visszaszaladnak a kilók.
De egyébként ez majdnem mindenkinél ilyen, folyamatosan figyelni kell az egészséges életmódra.
Jajj már! Annyira elszomorít, mikor ilyet olvasok. Ne a vékonyságra menj, hanem hogy egészséges legyél. Normális étrend, mozgás. A testsúlyod majd beáll amilyen alkat vagy. Nem leszel topmodell, és akkor?! Attól még gyönyörű vagy.
Figyelj, én nem vagyok 50 kg (igen tudom, most gondolhatod hogy de könnyen pofázok) DE! rengeteg bántást kaptam már (gebe, anorexiás), igazából addig bántott amíg rá nem jöttem hogy az embereknek semmi sem jó. Egyik barátnőm amiatt lett depressziós, mert nem bírt lefogyni (pedig őt kevesebbszer bántottak, mint engem). Komolyan sírhatnékom van ettől az elvárásokkal teli világtól.
A diéta önmagában egy baromság, az önsanyargatásnak semmi értelme, és ezt orvosként mondom. A megfelelő étrend és a TESTMOZGÁS a lényeg, nem az, hogy nem eszünk, vagy valami éppen aktuális divatdiéta marhaságot követünk. Azt javaslom, hogy keress meg egy dietetikus kollégát és beszéljétek meg vele, hogyan kellene táplálkozni egészségesen, úgy hogy az finom is legyen, elég is legyen és élvezet legyen az evés, hízás nélkül és bűntudat nélkül. Ezen kívül nagyon fontos a mozgás és a sport, anélkül semmit nem ér az egész. Meg kell találni azt a sportot, amit te szeretsz, és heti 3-4 alkalommal űzni tudsz. Ezen kívül egy pszichológus felkeresése is ajánlott lenne. Persze tudom ez mind pénz, de hidd el megéri. Ó és igen írták a hormonális problémákat, azt is ki kell zárni, meg amúgy is évente egyszer mindenkinek el kellene menni laborba.
Egyébként ne ess kétségbe, erős csaj vagy te, ezért tudtál lefogyni ilyen sokat, most egy normális egészséges életmódra kellene beállni, és kicsit rendbe tenni a lelkedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!