Hogyan lehet megkülönböztetni?
Félre értés ne essék, a kérdésem nem rasszista, csupán érdekel.
Az egyik családtagommal beszélgettünk és szóba került hogy én nem tudom megkülönböztetni a romát a nem romától meg akkor sem, ha full "fekete.
Mik a tipikus jegyek??
Nem erről van szó.
De volt már olyan, akiről azt hittem roma, hogy nem az és fordítva is.
Nem vagyok az😀.
Nem is a színüktől függ csak, egyszerűen látszik az arcvonásaikon. Vannak olyan jellegzetes arcvonás kombinációk ami legtöbbször a cigányokon fordul elő.
Pl. az orruk olyan nagy, sas orr, mint Győzikének, ehhez vastag szemöldök, élesen kiugró szemöldökcsont, legtöbbször genetikailag sötét, karikás a szemük alja. A hajuk erős szálú, testszőrzetük is erős.
A cigánylányok közt van sok szép fiatal korukban, de hamar megöregszenek, elhíznak.
Legtöbbször alacsonyak a nők és a férfiak is. Kifejezetten magas cigányt nem láttam még soha.
Nyilván ha keverednek kevésbé jellegzetesek ezek a tulajdonságok, de ismerek jó pár fél cigányt világos bőrrel, világos hajjal és kék szemmel. Még róluk is meg lehet mondani a vonásaikból, hogy van bennük cigány vér.
A kérdés onnan jutott eszembe, hogy volt egy rosszindulatú kolleginám, akiben nem voltam biztos, hogy az - e.
És mutattam egy családtagomnak és azt hozzáfűztem, hogy szerintem nem az, de lehet.. Erre mondta, hogy nem igaz nem vettem észre, mert látszik rajta.
Nem unatkozásból tettem fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!