Szerintetek mi a különbség a duci és a kövér között?
Figyelt kérdés
2020. jún. 9. 12:13
11/19 anonim válasza:
A ducit arra mondják akit nem akarnak megsérteni a kövéret meg arra aki esetében nincs érzelmi töltete a dolognak.
12/19 anonim válasza:
A duci nálam a kövér polkorrekt megnevezése, ezeket meg azért találjék ki, mert sokan megsértődnek, ha a nevén nevezi az ember a dolgokat.
13/19 anonim válasza:
Szerintem nem érdemes a terminológián vitatkozni.
A valóságot kell nézni.
Ha valaki ducinak hív kövér helyett, hírtelen nem leszel egészségesebb és nem fogsz jobban kinézni.
Annyi hogy a duci egy kedvesebb aranyosabb szinonímája a körvérnek és nem feltétlenűl megengedőbb.
Láttam már hogy 150cmre 80kgos (azaz elég kövér lányokak) hívtak "ducinak".
Csak valamivel kedvesebb, de a jelendés ugyan az.
14/19 anonim válasza:
A kövérbe beletartozik mindenki, aki túlsúlyos, ez egy sokkal tágabb fogalom. A duci az meg inkább olyan, akin van felesleg, de nem formátlanul elhízott. Persze sokan az ormótlan, szétfolyó túlsúlyosokra is használják a ducit, ha mondjuk nem akarják megbántani őket vagy ilyesmi, de szerintem az már nem tartozik bele az eredeti jelentésbe.
15/19 anonim válasza:
Hát figyelj. Szerintem ez minden embernél mas. Én pl ducinak hívok valakit ha szerintem hurkás már egy kicsit, de amúgy meg kimondottan jó nő, és jol all rajta a zsír, ha lehet ilyet mondani. :D Az aki dagadt már innen tul lepett, es aranytalanu all rajta a zsír, nem szép, több is mint kéne már. A kover az meg olyan dagadt, mintha lenyelt volna egy hordót, és nem valószínű hogy hozza nyúlnék. :D Nő vagyok amúgy.
16/19 anonim válasza:
Én a ducit az enyhén túlsúlyosokra használom, akiken azért már egyértelműen látszik a túlsúly, a kövéret meg az erősebben elhízottakra. Ha nem akarok valakit megsérteni, akkor csak annyit mondok, hogy túlsúlyos, mert ez semleges és tárgyilagos kifejezés. Kilókban nem részletezném, mert ez egyénileg eltér, magasságtól és edzettségtől függ, aki kevesebbet mozog, azon jobban meglátszik a kisebb túlsúly is, mint azon, aki rendszeresen sportol.
17/19 anonim válasza:
Szerintem a duci a kicsit húsosabb, teltebb emberekre felel meg, akiknek még nem kóros a felesleg. Esetleg jól is áll.
A kövér pedig akin már kóros a felesleg, "nem áll jól."
18/19 anonim válasza:
A kövér az klasszikusan azokra az emberekre vonatkozik, akiknek akkora a hasa, mint egy bojler. A duciknak nincs látványos bojlerhasuk, de azért ülve rendesen hurkásodnak, és átér a combjuk a buszon a szomszéd ülőhelyére.
19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hasznosnak találtam aválaszokat
2020. jún. 10. 21:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!