Mi a különbség a burokban élés és az elefántcsonttoronyban élés között?
Semmi.
Mindkettő bizonyos védettséget élvez a világ dolgaival szemben.
1-es vagyok
Egyébként nem azt mondják, hogy "burokban él", hanem azt, hogy "burokban született"
Az egész magyar nyelvterületen ismert hiedelem volt, hogy a burokban született szerencsés lesz egész életében és ez azóta is fennmaradt szólásként.
Burokban élés: fél cselekedni, és mindentől, nem enged magához közel szinte senkit sem.
Az elefántcsonttoronyban élés: ő a szuper, a tökéletes, és magasról szemléli a világot, miközben mindent, és mindenkit lenéz.
Szerintem az elefántcsonttoronynak van egy olyan vonzata, hogy az illető kimondottan tudományos vagy művészeti munkája miatt távolodik el a mindennapoktól. Akadémikusokra lehetne használni a kifejezést, akik az évtizedek után elfelejtették, hogy az átlag ember nem olyan, mint ők.
A burokban élés egyszerűen jelentheti azt, hogy a magadhoz hasonlókkal éled csak az életed elzárva, így az elefántcsonttorony ennek egy fajtája lehetne, de szerintem sokszor úgy használják az emberek a kifejezést, hogy az illető védve van a világtól és ezért fogalmatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!