Aki nem tud angolul, azt nem zavarja hogy rengeteg mindent nem tud/ért a világból?
Csak egy kérdés: tudsz kínaiul?
És ha nem, akkor nem zavar, hogy a világ legnagyobb nyelvéből egy kukkot sem értesz?
De kérdezhettem volna a spanyolt és a portugált is. Ha egyiket sem beszéled, akkor egy teljes kontines nyelvileg elérhetetlen számodra.
Vagy kérdezhettem volna az orosz és arab nyelveket is.
Az, hogy "Jóformán az összes hír, történés, esemény, információ angolul kerül fel az internetre", egész egyszerűen nem igaz. Te azért látod így, mert angolul tudsz, és azokat a hírforrásokat nézed. De teljes mértékben elsiklasz az összes orosz, arab, kínai, spanyol, hindi, finn, stb. hírforrás felett. Ha arabul tudnál, és arab hírforrásokat olvasnál, akkor meg úgy éreznéd, hogy arabul jelenik meg "majdnem minden".
Én már nem fogok angolul megtanulni, a koromnál fogva, de tudomásul kell venni, hogy ma már tudni kell, a fiatalabbaknak, tanítják is, ez talán a fő világnyelv, a német is csak utána következik. A Google fordítót használom, ha valami feltesznek pl. a F.B.-re, azzal is kiszűröm, hogy baromság:-), vagy nem. De azzal nem értek egyet, hogy
"Jóformán az összes hír, történés, esemény, információ angolul kerül fel az internetre." A TV-ét is kell nézni, mértékkel, több adó híreit, abból összeáll a kép:-).
Csak a hosszú szövegeket fordíttatom le. Ahol a fordítás gyanús, visszanézem az eredetit, de rendszerint rájövök, hogy mit értelmezett félre a gugli.
Így azért gyorsabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!