Amerika tüntetések, George Floyd halála kapcsán, vélemények?
Én se szívlelem a rendőröket, sőt. Ami ott történt az gyilkosság, feleljenek a felelősök érte, DE: rengeteg olyan videó van, ahol nem csak a bilincselés pillanatát látni, hanem az előzményeket is, amikor nekimegy a sok fekete a rendőrnek, itt nem tudni mi volt az előzmény.
A tüntetésekhez: miért kell üzleteket kirabolni, emberek tulajdonát tönkeretenni? Kerekesszékes öreg nénit megverni? Miért kell vadmajom módjára viselkedni, gyujtogatni, megkeseríteni az ott lakók életét?
Én valahogy úgy látom, hogy ez megint egy újabb indok arra, hogy lehessen valamiért balhézni, illetve lopkodni..
Ez már nem csak Floydról szól, hanem az összes ártatlan amerikai meggyilkolásáról. Sorra lehet hallani. Csak pár példa:
(saját házában ölték meg, ráadásul rossz házba mentek be, nem is őt keresték)
(nem tudom emlékeztek-e rá, de ő az, aki a letartóztatási fotóján már halott volt)
(12 éves kisfiút játékfegyverrel a kezében megöltek)
És azok a rendőrök, akik ezeket elkövették, következmény nélkül megúszták.
Ha megnézitek az elmúlt napok videóit, a rendőrök teljesen békés tüntetőket is bántalmaznak, könnygázt és gumilövedéket eresztenek a arcuk, szemük környékére, már két olyan esetről is olvastam, akik elveszítették az egyik szemüket...
Igen, ezek szörnyű dolgok, bűnhödjenek a bűnös rendőrök érte.
De hány olyan videó van, ahol a rendőrt ütik verik, kikezdik?
Valamint hogy hozza vissza ezeket az embereket a boltok kifosztása, civil autók megrongálása, templom felgyújtása?
Jah, hogy a tüntetők 90% csak buliból meg lopás szándékából csinálja?
Én csak pár dolgot fűznék ehhez.
Először is nem érzem azt, hogy bárki megérdemelné ezt a fajta bánásmódot, hiszen mindannyian ugyanúgy emberek vagyunk. És tudom felháborító ez az eset, de nem ez volt az első és valószínűleg utolsó. Nem hiába szól rengetek film és sorozat a hozzá hasonló emberekről, meg arról hogyan viszonyulnak hozzájuk az amerikaiak, és ki tudja még hány eset történt meg, amiről a média nem adott ki semmiféle információt.
A tüntetésekről annyi gondolatom lenne, hogy pont most? Persze, mindenki fel van háborodva (engem is zavar), mindenki igazságot követel, az egész social media ezzel van tele. De ahogy mondtam, nem most történt meg először, most hirtelen felkapták a témát, viszont ezelőtt is ki tudja hányan élték ezt át, senki se tudott róla és nem is foglalkoztak vele. Pedig mindig is fenn állt ez a helyet. Tüntetés pedig így, koronavírus idején. Nem tudom ez milyen hatással lesz a későbbiekre... :(
Egyébként rengegeten állítják, hogy a fosztogatásokat, betöréseket nem is a tüntetők, hanem magák a rendőrök kezdik, erre a legjobb bizonyíték: (kb. 25 másodpercnél a rendőrök betörik egy bolt ablakát)
https://www.youtube.com/watch?v=OR8zIkbuDEQ&ab_channel=SAMK
Ez a férfi szintén egy rendőr. Vagy volt rendőr, már nem emlékszem, de felfedték a személyét.
#11. Te nem érted, hogy harmadfokú gyilkossággal lett George gyilkosa vádolva? Azt is csak nagyon nehezen, először nem lett volna semmi következménye...
Te mennyire tudnád azt elfogadni, hogyha megkéselné 4 cigány egy szerettedet és csupán gondatlanságból elkövetett gyilkossággal vádolják meg Őket?
Szerintem hatalmas probléma a magyar bérek nagyrészével, hogy a rendőri diktatúra mellé állnak, azt szeretnének idehaza is...
Amikor van egy videó, ahogy Oroszországbam vezetik a rabokat, a magyarok ott kommentelnek, hogy ez mennyire jó, ide is ez kéne, stb.
Még folyamatosan a fekete delfin börtönnel jönnek egy csomóan.
Nem tudom, hogy ez a dolog, felfogás miben gyökerezhet, milyen kultúrális okai vannak...
"Én sem értek egyet a rongálásokkal, de ha szerinted ezek több figyelmet érdemelnek, mint az emberi életek igazságtalan kioltása, akkor inkább ne folytassuk"
Lehet hogy most meglepődsz de lehet úgy is elítélni a Floyd-gyilkosságot hogy a rendbontást is elítéli ugyanaz az ember. De ha valaki nyilvánosan elítéli a randalírozást (nem a békés tüntetést!) akkor pont a te logikád mentén jön egy nagyokos hogy "rAsSzIsTa!!"
#20. Őszintén, szerinted komolyan mit lehet elérni a békés tüntetéssel, egy ilyen helyzetben?
Ha a bíróság nem hajlandó igazságos ítéletet hozni, George gyilkosával szemben, akkor abba békésen bele kell törődni? Nem halálbüntetésre gondolok, simán el kéne ítélni gyilkosságért, annyi időre, amit ezért adnak... De ha ezt nem teszik és ez a szervezett terror szövetkezet, a rendőrségen belül még védi is, akkor a társadalomnak fel kell lépni ellene és azok ellen is akik még benne vannak ebben a rendszerben, védik.
Békésen ezt nem lehet.
Nyílván ettől függetlenül nem az ártatlanokat kell bántani és a kisvállalkozásokat szétverni... De amúgy nehéz átlátni a szitán. A Fox nagyon próbál bele zavarni a képbe. A CNN meg szintén kicsit torzítja a valóságot, csak a demokraták javára... De ebben a helyzetben már Ők sem tudják nagyon cifrázni a sztorit, mert elég a valóság.
Aki kereken kimondja, hogy bizony a feketék azok akik bántják a fehéreket, rendőröket és Ők azok akik randaríloznak, az egy érzelmi alapú döntést hoz, ez alapján odaáll az egyik oldal mellé és valójában egyáltalán nem vevő a másik oldal érveire és nem képes egy objektív, centrista gondolkodásra...
Egyébként nyílván nem csak Georgeról szól a dolog, nem tudom miért kell ezen meglepődni.
Ő úgymond most egy mártír szerepben van, lassan egy jelkép...
De ez a történelem során mindig így volt, mindig voltak ilyenek.
Általában kell valaki aki miatt cselekednek az emberek, de ugyanúgy a másik 1000+ hasonló eset miatt is cselekednek ilyenkor.
Ő csak az utolsó csepp.
Ha egyszeri eset lenne, eleve másképpen reagálnak a társadalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!