Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akármikor panaszkodok ez...

Akármikor panaszkodok ez történik?

Figyelt kérdés

Szóval először is nem igazán szoktam beszélni senkivel a problémáimról, inkább leírom a naplómba ha valami zavar vagy valami felcseszett , de néha jó érzés valakinek elmondani.

Viszont akárhányszor elkezdek beszélni a baráti körömben valakinek a problémáimról , vagy valamiről ami felzaklatott akkor az alábbi opciókból történik valami.

1.nem igazán tud rá mondani semmit és annyiban marad

2.elkezdi sorolni hogy hát neki ez meg neki az és hogy vele ez meg az és konkrétan oda lyukadunk ki hogy én vigasztalom őt meg kérdezgetem

(ez pl. ma volt ,elkezdtem mesélni egyik haveromnak hogy anyum milyen rossz hatással van rám , főleg mostanában így vizsgaidőszakban egyáltalán nem számíthattam rá, folyton panaszkodik ránk minden kisebb dolog miatt apumnak, azaz még csak nem is nekünk mondja el a problémáit(nekem és a húgomnak), sose tudtam vele megbeszélni a problémáimat mert mindig lerázott azzal hogy neki sokkal rosszabb problémái vannak ezért úgy éreztem mindig hogy az én problémáim nem fontosak mert másnak sokkal rosszabb stb. és éppen belekezdtem volna erre elkezdett nekem írni egy egész regényt arról hogy az ő szülei milyenek és nagyon rosszul esett mert az ő szüleiről már rengeteget beszéltünk és én még soha nem beszéltem neki az én családomról ,mert ez egy nagyon nehéz téma nekem, és utána meg mondja hogy neki nyugodtan elmondhatok bármit, mindig ez volt a vége hogy végül rá terelődött a téma.)

Mindig igyekeszem kellő lelki támogatást nyújtani a barátaimnak és azoknak akik fontosak számomra még azoknak is akikkel csak pár szót beszélek , és nagyon rosszul esik hogy ezt nem igazán kapom vissza senki mástól... mostanában kezdtem rájönni ,hogy mennyire visszafolytottam eddig magamban a gondjaimat és hogy ez mennyire ráment a lelki és mentális egészségemre. Igyekszem pozitív lenni , de ebben a környezetben (anyum és apum) nagyon nehéz, főleg úgy hogy csak tesómmal beszélhetem meg az itthoni gondjaimat.

Bocsánat hogy ennyire megszaladt az ujjam csak próbáltam nagyjából felvázolni ezt az egészet... Nem érzem jónak ezt a légkört de mostanában nem igazán tudtam új embereket megismerni, a mostaniakkal meg nem érzem jól magam, szóval nem tudom mit tegyek. :/ Valakinek valami tip hogy ezt a sok elfojtott keserűséget hogyan tudom magamból kiengedni? Azt se akarom hogy azt higgyék az emberek hogy lelkiszemetesnek használom őket, azt végképp nem :(

Köszi ha végigolvastad 18/l

2020. máj. 30. 06:09
 1/5 A kérdező kommentje:
Kicsit összeszedettebben is írhattam volna , olyan egybe van az egész D: bocsii
2020. máj. 30. 06:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az az igazság, hogy a panaszkodást senki nem szereti, mert mindenkit lehúz és mondjuk a te esetedben mégis milyen tanácsot lehetne adni? Azt, hogy beszéld meg a szüleiddel? Mert ez lenne az egyedüli válasz. De itt írtad, hogy nem hallgatnak meg. Akkor mit mondjanak? Mit tanácsoljanak?

Persze, olykor jó kiadni az embernek a gondjait és elég, ha csak meghallgatják, de benned felismerték a barátaid, ismerőseid, hogy nem mersz ellentmondani, meghallgatod őket, félsz a következményektől, ezért kihasználnak. A határaidat neked kell meghúzni és nem kell százszor elnézést kérni, csak mert élsz. Legyél egy kicsit összeszedettebb, határozottabb. :)

2020. máj. 30. 07:57
 3/5 A kérdező kommentje:

Őszintén nem tanácsot szeretnék tőlük mert az ilyen jellegű problémáimat csak az idő tudja megoldani ,de addig amíg megoldódnak tartsam magamban?:/

Azt szeretném hogy tényleg érdeklődjenek es belekérdezzenem a dologba , legalább minimálisan mutassák azt ki hogy érdekli őket hogy mi bánt... Nem tudom hogy fogalmazzam ezt meg

2020. máj. 30. 08:43
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

Én ezt tanácsolom neked eszerint próbálj meg élni:Optimizmus 10 pontja!

1 Jó szokásokat fogok kialakítani és ezek rabja leszek!2 Szívemben szeretettel köszöntöm a napot !3 Rendületlenül kitartok míg a sikert el nem érem!4 A természet legnagyobb csodája vagyok!5 Ma úgy fogok élni ,mintha ez lenne az utolsó napom !6 Ma úrrá leszek az érzelmeimen!7 Nevetni fogok a világra8 Ma megszázszorozom értékeimet9 Most fogok cselekedni10 imáimban útmutatást kérek

2020. máj. 31. 08:20
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Tudod, kérdező, problémája mindenkinek van, és mindenki a sajátját érzi a legnagyobbnak. Főleg kamaszkorban ütközik ez ki, amikor (evolúciós okokból) amúgy is csak magával törődik az ember gyereke.
2020. máj. 31. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!