Hogy vegyem rá magam arra, hogy tényleg komolyan koncentráljak a fogyásra?
Először is szeretném kihangsúlyozni, hogy nem kérek privát üzeneteket.
Alapvetően, ha meglátom magamat a tükörben nem mondom magam hű, de csúnyának, sőt, felöltözve tetszem magamnak, fehérneműben nincs különösebb bajom magammal. Amíg nem állok mérlegre, addig kifejezetten ki vagyok békülve magammal. Illetve sok súlyfelesleg van rajtam, de nem nézek ki annyi kilónak, mint amennyi vagyok, de amennyinek tippelnek az emberek ránézésre, az is bőven sok lenne. Viszont tudom, hogy jót tenne, ha fogynék minimum 25, maximum 45 kilót. Mivel szülőkkel lakom, és ők nem szeretik, ha én főzök, akár magamra is, illetve nem is a legegészségesebb ételek vannak itthon, étrendet váltani nem tudok, de már elkezdtem csökkenteni a mennyiséget, amennyit eszek, szóval ez is haladás. Édességet, meg cukros dolgokat nem fogyasztok túl sűrűn, nasizni sem szeretek semmit, szóval azon nem tudok változtatni, hogy az ne legyen, mivel alapból nem eszek ilyen dolgokat. Illetve minden nap sétálok kb egy órát a kutyámmal, esetleg néha elmegyek futni húsz percekre. De ennél jobban nem tudom rávenni magam a mozgásra, pedig ezeket még szeretem is csinálni.
Szóval szerintetek hogy vegyem rá magam arra, hogy komolyabban tegyek az ügy érdekében, ha úgy különösebben nem vagyok elégedetlen magammal?
Alapvetően tetszel magadnak, de legalább 25 kilót akarsz fogyni? Mi van? Ezt úgy írod, mintha maximum 5-10 kilókról beszélgetnénk.
25 kiló különbség drasztikusan meg tudja változtatni az egész külsődet. Akkor mégsem tetszel magadnak?
Nem vagyok egoista, ha erre akarsz célozni kedves kettes;) Csak próbáltam reálisan visszaadni a helyzetet.
Igazán nem a külsőm miatt akarok fogyni. Az egészségem miatt.
Hány éves vagy?
Annyira kicsi nem lehetsz, ha már tudnál főzni, illetve van rajtad 25 kg plusz.
Ergo, ott kezdődne a fogyásod, hogy a szüleiddel lerendezed ezt, utána pedig főzöl magadnak.
Az ilyen kérdést talán jobb a fogyókúra kategóriába írni. Ott több a sorstárs.
De alapvetően a szigor, és a fegyelem, ami segít.
Előre betáblázott napirend, vásárlás-főzés magadnak. Mindenkinek nemet mondani a kínálásokra, el kell.utasítaninaz ételt/rágcsát/programot. Meg kell érteniük, hogy most más van prioritáson neked, akármennyire is puffognak miatta.
Ha közösségben élsz, mindig van otthon rágcsa, tv, stb... akkor nagyon nehezen fogod tudni betartani az előírást. Ezekről le kell csatlakozni. Minél kevesebbet vagy otthon, annál jobb.
Szóval így a büdös életben nem fog menni:
„étrendet váltani nem tudok”
„sétálok kb egy órát a kutyámmal, esetleg néha elmegyek futni húsz percekre”
Ezt a mentalitást nagyon hamar le kell győznöd!
Komoly étrend kell, komoly edzésterv kell!!
Ez leginkább pénz. Menj edzőterembe, iratkozz be életmódváltó klubba! Minélninkább kötelezettség számodra, hogy betartsd a szabályaidat, annál inkább nem mered kihagyni (és ha pénzt költesz rá, akkor azt nagyon kötelezettségként fogod megélni). Gondolom diák vagy... mehetsz dolgozni. Addig sem vagy otthon, és addig sem kell enned az otthoni zsírdisznó kaját, hanem szépen viheted magaddal a saját főztödet.
És mindenképp olvass sokat a témáról! A legfontosabb az egészben a tudás!
Szálkásító edzés/étrend alapvetően jó kezdet lehet, azt javasolnám. Ennek úgy célja a testzsírszázalék csökkentése, hogy közben próbálja minimalizálni az izomveszteséget. Az izomtömeg megmaradása pedig kritikus. Mind egészségi szempontból, mind kinézet szerint, hiszen az izmok adját a formákat, vonalakat, nőként attól lehet vonzónak lenni. Te pedig alapvetően egész jól el lehetsz látva izmokból. A mérleg ezt mutathatja. (Érdemes rákeresni: 1kg izom vs 1kg zsír)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!