Titeket is zavar, hogy mindent négerekkel, más szinesbőrű emberekkel hirdetnek?
Online böngészek ruhák után, és azt vettem észre, hogy javarészt csak színesbőrű emberekkel hirdetik ezekt a ruhákat. Miért kell ilyen idióta, politikailag korrekt világban élni?
Pl [link]
De szinte az összes ruházati/ illetve egyéb gyártónál megfigyelhető ez.
A lényeget értsétek annyi elég :)
Nem pöffeszkedö hàjas fehérek a Nike "image"
ja persze... mert "a" fehérek mind hájasak...
LOL
Nem fehér utàlatrol van itt szo hanem a Nike arculatàrol eleve.
Ez egy sportcipö. Az teljesen màs hogy itthon diszkóba is abban jàrnak.
Engem őszintén nem érdekel, sőt inkább valamennyire még támogatom is a dolgot. Nálunk nem nagy kérdés, mert eléggé homogén a társadalom, de ahol jelentős a kisebbségek száma, ott jó dolog, ha képviselve van ők is a mindennapi élet során. Pl gondoljatok bele, hogy Erdélyben a magyarok aránya hasonló, mint amerikában a feketéké. Szerintetek Erdélyben is annyira lényegtelenek a magyarok, hogy őket se kellene reprezentálni sehol, csak a románokat? (Most azt tegyük félre, hogy nincsenek külső különbségek, identitás másféle képviseléséről beszélek) A többségi társadalomnak nem a kisebbségek elnyomásáról és szőnyeg alá söpréséről kellene szólnia.
Az egy másik kérdés, hogy egyértelműen politikai üzenet van a dolog mögött, hogy a kisebbségek túl vannak reprezentálva a marketinganyagban, de engem ez se zavar különösebben, amíg fehér modellek is maradnak köztük.
A Nike egy világmárka, amit a világon mindenhol ismernek, vagyis sokkal nagyobb vásárló-bázisnak kell megfelelnie, mint mondjuk egy magyar kis márkának, aki a hazai közönségnek reklámoz.
Ha valakinek ez nem fér bele, akkor lehet támogatni helyi vállalkozókat és ruhamárkákat.
Nem, engem kicsit sem zavar.
Tök mindegy milyen a bőrszíne,ugyanolyan ember mint te.
Az nem zavar hogy mindenhol kínaiak vannak? Ezzel sincs baj egyébként. Ők se rosszabbak.
A tévében lévő reklámokban is sok néger van. Ez mind csak a PC miatt van.
10-15 éve még nem voltak négerek a tévé reklámokban, pedig akkor is éltek már nyugaton.
Természetesen magyar adókról, magyar nyelvű reklámokról beszélek.
Megnézném, hogy Afrikában mennyi fehér ember szerepel a reklámokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!